Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαΣταϊκούρας: "Δεν υπάρχει συζήτηση για fuel pass 3''

Σταϊκούρας: “Δεν υπάρχει συζήτηση για fuel pass 3”

Κάπως απότομα αποδομήθηκαν οι φήμες για χορήγηση τρίτης «φουρνιάς» Fuel Pass .«Δεν έχει τεθεί θέμα για Fuel pass 3», όπως ανακοίνωσε με συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

«Δεν έχει τεθεί θέμα για Fuel pass 3» ξεκαθάρισε ο ίδιος, παίρνοντας αποστάσεις από τη σχετική συζήτηση που έχει ξεκινήσει τις τελευταίες ημέρες. Συγκεκριμένα, ερωτηθείς αν θα υπάρξει Fuel Pass 3, στα πρότυπα του 1ου και του 2ου κύκλου, ο κ. Σταϊκούρας απάντησε ρητά: «Όχι, δεν υπάρχει συζήτηση γι’ αυτό».
Ερωτηθείς στη συνέχεια για το πετρέλαιο κίνησης, επανέλαβε πως «ισχύει ό,τι είπε ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη. Δεν είπε ούτε για το ένα, ούτε για το άλλο».

Σήμερα, προσέθεσε, «ισχύουν τα μέτρα της Θεσσαλονίκης, τα έχει πει ο πρωθυπουργός. Έχουμε αποδείξει ότι έχουμε γρήγορα αντανακλαστικά για να βοηθάμε την κοινωνία όταν υπάρχει ανάγκη. Η οποιαδήποτε επιπλέον παρέμβαση θα εξαρτηθεί από την πορεία των τιμών στα καύσιμα, από τον δημοσιονομικό χώρο και τις προτεραιότητες που θα θέσει η κυβέρνηση».

Ο ΥΠΟΙΚ τόνισε πως «σήμερα, από τα μέτρα της Θεσσαλονίκης μόνο ένα έχει υλοποιηθεί, η επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης. Όχι το επίδομα θέρμανσης, η επιδότηση. Τίποτε άλλο. Και ενώ δεν έχει υλοποιηθεί τίποτα συζητάμε για νέες παροχές».

«Δεν μπορούμε κάθε εβδομάδα να λέμε για νέες παρεμβάσεις, αυξάνεται το έλλειμμα»

Καταλήγοντας, ο Χρήστος Σταϊκούρας υπογράμμισε:

«Δεν ισχυρίζομαι ότι μπορεί να υπάρξουν μελλοντικά νέες παρεμβάσεις. Αυτό που υποστηρίζω είναι ότι δεν μπορούμε κάθε βδομάδα να λέμε για νέες παρεμβάσεις. Έχουμε δώσει αποδεδειγμένα πλέον τους περισσότερους δημοσιονομικούς πόρους από οποιαδήποτε άλλη χώρα. Έχουμε πρωτογενές έλλειμμα, δηλαδή δαπάνες περισσότερες από έσοδα. Και ουσιαστικά η πρόταση είναι αυξήστε τις δαπάνες και το έλλειμμα. Αύξηση του ελλείμματος σημαίνει ότι κάποιος πρέπει να χρηματοδοτήσει και αυτός είναι το ταμείο της χώρας. Το ταμείο της χώρας πώς γεμίζει; Από τις εξόδους στις αγορές. Ποιο είναι το κόστος της εξόδου στις αγορές; Εξαιρετικά υψηλό σε όλη την Ευρώπη. Θέλει λοιπόν σύνεση και προσοχή».

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα