Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαΠέφτουν οι τιμές σε φυσικό αέριο και πετρέλαιο

Πέφτουν οι τιμές σε φυσικό αέριο και πετρέλαιο

H απροθυμία της Ευρωπαϊκής Ενωσης να σταματήσει άμεσα τις εισαγωγές ενεργειακών προϊόντων από τη Ρωσία, η οποία διαφάνηκε και από τις χθεσινές ανακοινώσεις της Κομισιόν για την ενεργειακή απεξάρτηση της Ευρώπης, και συνεπώς η μείωση του κινδύνου για αντίποινα στον τομέα αυτό από τη Μόσχα, λειτούργησε κατευναστικά σήμερα στις τιμές του φυσικού αερίου και του πετρελαίου.

Η τιμή των συμβολαίων παράδοσης αερίου στην Ευρώπη (TTF) για τον Απρίλιο διαμορφωνόταν στις 13.00 (ώρα Ελλάδας) στα 176 ευρώ η μεγαβατώρα, υποχωρώντας 17% σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο. Η τιμή του TTF ξεπέρασε την Καθαρά Δευτέρα τα 300 ευρώ, μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Αντονι Μπλίνκεν, ότι οι ΗΠΑ συζητούσαν με τους Ευρωπαίους συμμάχους τους για την επιβολή εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο. Στη συνέχεια, η δήλωση του Γερμανού καγκελάριου, Ολαφ Σολτς, ότι η Ευρώπη δεν θα συμμετάσχει στο εμπάργκο έριξε τον πυρετό στην αγορά, αλλά οι τιμές συνέχισαν, όπως και χθες, να κινούνται σε υπερβολικά επίπεδα, πάνω από 200 ευρώ.

Η τιμή του πετρελαίου μπρεντ υποχωρούσε κατά 2,5% κάτω από τα 125 δολάρια το βαρέλι. Το μπρεντ εκτινάχθηκε κοντά στα 140 δολάρια τη Μεγάλη Δευτέρα για να κλείσει κάτω από τα 130 δολάρια, ενώ χθες αυξήθηκε ξανά πάνω από τα 130 δολάρια μετά την ανακοίνωση του εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο και άλλα προϊόντα ενέργειας από τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με το investing.com, θετικός ήταν ο αντίκτυπος στις αγορές και από τα πρώτα δείγματα μετακίνησης των διπλωματικών θέσεων της Ρωσίας και της Ουκρανίας, παρά το ότι ο πόλεμος συνεχίζεται με αμείωτης ένταση.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα