Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαΕλεύθεροι επαγγελματίες: Ανοίγει η πλατφόρμα για το voucher προμήθειας POS

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Ανοίγει η πλατφόρμα για το voucher προμήθειας POS

Ανοίγει, σήμερα Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου η πλατφόρμα για τα voucher αξίας 150 ευρώ που θα μπορούν να διεκδικήσουν οι μικρομεσαίοι ελεύθεροι επαγγελματίες για την προμήθεια POS. Πρόκειται για τον τέταρτο κύκλο του προγράμματος «Ψηφιακές Συναλλαγές», που θα επιτρέψει την επιδότηση μέσω voucher της αξίας αγοράς και διασύνδεσης των POS.

Χρηματοδοτείται με αυτό τον τρόπο από το κράτος η αγορά ή χρονομίσθωση EFT/POS νέων προδιαγραφών μέχρι 3 έτη, με την αξία του voucher να προσδιορίζεται στα 150 ευρώ και μέχρι 2 ανά επιχείρηση. Επιλέξιμη προς επιδότηση είναι η προμήθεια ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών, μέσω συστήματος επιταγών (vouchers).

Τι χρηματοδοτείται μέσα από το πρόγραμμα
Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) έδωσε στην δημοσιότητα με την μορφή ερωτήσεων – απαντήσεων διευκρινίσεις για την χρηματοδότηση μέσω voucher της αγοράς και διασύνδεσης POS από τις επιχειρήσεις λιανικής:

Πώς μπορώ να καλύψω το κόστος ή μέρος του κόστους για την αγορά POS και τη διασύνδεσή του με την ταμειακή μηχανή;
Ένα σημαντικό μέρος του κόστους για την αγορά POS και τη διασύνδεση του με ταμειακές μηχανές καλύπτεται μέσω του Προγράμματος «Ψηφιακές Συναλλαγές». Η ενίσχυση έχει τη μορφή επιταγής (voucher) και ο κάθε δικαιούχος έχει τη δυνατότητα να τη χρησιμοποιήσει σε εγκεκριμένους από το Πρόγραμμα προμηθευτές. Από τους 3 πρώτους κύκλους χρηματοδότησης έχουν εγκριθεί τα αντίστοιχα vouchers σε 121.138 επιχειρήσεις για την αγορά/αντικατάσταση POS (18,1 εκ. ευρώ) και 169.837 επιχειρήσεις για την κάλυψη μέρους του κόστους διασύνδεσης των POS με τις ταμειακές (22,5 εκατ. ευρώ).

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα