Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαΓιατί εκτοξεύεται η τιμή της σοκολάτας

Γιατί εκτοξεύεται η τιμή της σοκολάτας

Ανοιχτό ενδεχόμενο για αυξήσεις στη σοκολάτα αφήνουν οι νέες τιμές του κακάο οι οποίες σημείωσαν νέο ρεκόρ παγκοσμίως, καθώς το φαινόμενο Ελ Νίνιο έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στις καλλιέργειες στη Δυτική Αφρική, όπου παράγεται το μεγαλύτερο μέρος της παγκόσμιας προσφοράς.

Εκτός, λοιπόν, της ενεργειακής κρίσης, των πολέμων και των διαταραχών στην εφοδιαστική αλυσίδα, η ακρίβεια τροφοδοτείται πλέον και από τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το BBC, οι τιμές του κακάο στην αγορά εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης έφτασαν χθες Πέμπτη (8/2) στο νέο ιστορικό υψηλό των 5.874 δολαρίων (5.452 ευρώ) ανά τόνο, λόγω της κακής συγκομιδής στη Δυτική Αφρική.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κόστος του κακάο, δηλαδή του βασικού συστατικού για την παρασκευή σοκολάτας έχει σχεδόν διπλασιαστεί από την αρχή του περασμένου έτους.

Η άνοδος των τιμών του κακάο διοχετεύεται ήδη στους καταναλωτές και πιέζει τους μεγάλους σοκολατοποιούς.

«Οι ιστορικές τιμές του κακάο αναμένεται να περιορίσουν την αύξηση των κερδών το 2024», προειδοποίησε ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές σοκολάτας στον κόσμο, η Hershey.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα