Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαΑγανάκτηση για τις υψηλές τιμές στο πετρέλαιο κίνησης - Κρίσιμες οι επόμενες...

Αγανάκτηση για τις υψηλές τιμές στο πετρέλαιο κίνησης – Κρίσιμες οι επόμενες μέρες

Πονοκέφαλο έχει προκαλέσει στους επαγγελματίες οδηγούς, αλλά και στους ιδιώτες η σταθερά υψηλή τιμή του πετρελαίου κίνησης, η οποία βρίσκεται στα ίδια επίπεδα με την τιμή της αμόλυβδης και σε αρκετές περιπτώσεις να την ξεπερνάει.

Σήμερα, μέσο όρο η τιμή του diesel κυμαίνεται στα 2,19 ευρώ με 2,29 ευρώ το λίτρο, ενώ η τιμή της αμόλυβδης είναι ακριβώς στα ίδια επίπεδα.

Όπως αναφέρουν πρατηριούχοι, «εδώ και δυο εβδομάδες το πετρέλαιο κίνησης κοστίζει το ίδιο ή ακόμα και περισσότερο από την απλή αμόλυβδη. Οι ιδιώτες αναγκάζονται να μην βάζουν τα ποσά που έβαζαν παλαιότερα. Εκεί που «φουλαραν» τα αυτοκίνητα τους τώρα μας ζητούν να τους βάλουμε 10 με 20 ευρώ πετρέλαιο. Περιμένουμε να ακούσουμε τις αποφάσεις της κυβέρνησης για το αν θα επαναφέρουν την επιδότηση των 15 λεπτών στην αντλία».

Η αύξηση στο diesel κίνησης, προκαλεί αυξήσεις στην αγορά. Όσον αφορά τους επαγγελματίες οδηγούς, το πρόβλημα είναι ακόμα πιο σοβαρό, καθώς το κόστος μετακίνησης δεν μπορεί να αποσβεστεί πλέον από την εργασία τους.

Συγκεκριμένα όπως υποστηρίζει στα Dnews οδηγός ταξί, «η κατάσταση έχει ξεφύγει, δουλεύουμε για να πληρώνουμε τα καύσιμα και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα έξοδα, όπως η συντήρηση του αυτοκινήτου, οι φθορές του, η εφορία, δεν μας αφήνει περιθώριο όχι μόνο για κέρδος, αλλά και επιβίωσης».

Τέλος, κρίσιμες αναμένεται να είναι οι επόμενες ημέρες για το αν θα γίνει επαναφορά της επιδότησης, στο πετρέλαιο κίνησης.

Σύμφωνα με δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θ. Σκυλακάκη, μέχρι το τέλος του μήνα θα ληφθούν οι αποφάσεις για τυχόν επαναφορά της επιδότησης πετρελαίου κίνησης στην αντλία.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα