Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαΈρχεται το e-περιουσιολόγιο – Θα περιλαμβάνει από ακίνητα μέχρι κρυπτονομίσματα

Έρχεται το e-περιουσιολόγιο – Θα περιλαμβάνει από ακίνητα μέχρι κρυπτονομίσματα

Ακίνητα, μετοχές, καταθέσεις, τραπεζικές θυρίδες, έργα τέχνης αλλά ακόμη και κρυπτονομίσματα θα κληθούν να δηλώσουν στην ΑΑΔΕ εντός του 2023 όλοι οι φορολογούμενοι, με σκοπό να συσταθεί για τον καθένα χωριστά το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο, το οποίο θα περιλαμβάνει την κινητή και ακίνητη περιουσία του.
Στόχος της ΑΑΔΕ είναι να αποτελέσει το e-περιουσιολόγιο, ένα από τα «όπλα» κατά της φοροδιαφυγής, καθώς η εφορία θα έχει πλήρη εικόνα της περιουσιακής κατάστασης του κάθε φορολογούμενου. Με το «ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο» οι φοροελεγκτικές αρχές θα μπορούν να προχωρούν σε διασταυρώσεις της περιουσιακής κατάστασης, κάνοντας χρήση δεδομένων και από άλλες κρατικές υπηρεσίες, όπως το Εθνικό Κτηματολόγιο, με σκοπό τον εντοπισμό και την αποκάλυψη τυχόν αδήλωτων περιουσιακών στοιχείων και τη δέσμευσή τους, εφόσον είχαν αποκρυβεί και δεν είχαν δηλωθεί ούτε καν στο Ε9.

Εκτός αυτών η εφορία θα πραγματοποιεί επίσης διασταυρώσεις με τα δηλωθέντα ετήσια εισοδήματα τουλάχιστον μιας δεκαετίας ώστε να αποκτήσει πραγματική εικόνα για την οικονομική κατάσταση του κάθε φορολογούμενου. Στη βάση δεδομένων του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου θα περιλαμβάνονται ακίνητα, αυτοκίνητα, σκάφη, εναέρια μέσα μεταφοράς, κατοχή μετοχών, αμοιβαίων κεφαλαίων και εταιρικών μεριδίων,τα οποία σε πρώτη φάση θα κληθούν,με ηλεκτρονικά ειδοποιητήρια, να επικαιροποιήσουν τα 8,5 εκατομμύρια των φορολογουμένων δηλώνοντας τα σε ειδική φόρμα στο Taxis net εφόσον δεν είναι ήδη καταγεγραμμένα στην εφορία.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα