Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαΈρχεται η σούπερ χριστουγεννιάτικη φορολοταρία-Ποιοι θα κερδίσουν από 100.000 ευρώ

Έρχεται η σούπερ χριστουγεννιάτικη φορολοταρία-Ποιοι θα κερδίσουν από 100.000 ευρώ

Το ποσό των 100.000 ευρώ θα κερδίσουν οι τυχεροί φορολογούμενοι της κλήρωσης που θα γίνει πριν τα Χριστούγεννα από την ΑΑΔΕ.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το νέο πλαίσιο που έθεσε το υπουργείο Οικονομικών, από τον Ιανουάριο του 2022 και κάθε μήνα κληρώνονται σημαντικά ποσά, τα οποία ξεκινούν από τα 1.000 ευρώ και φθάνουν ακόμη και τα 50.000 ευρώ.

Ειδικότερα, από τον Ιανουάριο και κάθε μήνα 500 τυχεροί κερδίζουν από 1.000 ευρώ, 70 από 5.000 ευρώ, 5 από 20.000 ευρώ και ένας υπερτυχερός κερδίζει 50.000 ευρώ. Συνολικά δηλαδή το χρηματικό ποσό που κληρώνεται παραμείνει στο 1 εκατ. ευρώ. Όμως για τη γιορτή των Χριστουγέννων τα πράγματα είναι διαφορετικά, καθώς 12 τυχεροί λαχνοί κερδίζουν από 100.000 ευρώ.

Οι τυχεροί φορολογούμενοι θα μοιραστούν 1,2 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, θα υπάρξουν και τυχεροί λαχνοί που θα πάρουν χρηματικό έπαθλο 1.000 ευρώ, που το πλήθος τους θα προσδιοριστεί από το συνολικό χρηματικό ποσό που παρέμεινε αδιάθετο κατά τις μηνιαίες κληρώσεις, οι οποίες διενεργήθηκαν από τον Φεβρουάριο έως τον Αύγουστο.

Ποιοι εξαιρούνται της ετήσιας κλήρωσης

Σε αυτήν την πρώτη ετήσια κλήρωση συμμετέχουν, αθροιστικά, όλοι οι λαχνοί που συγκεντρώθηκαν για κάθε πολίτη, κατά τις διενεργηθείσες 11 μηνιαίες κληρώσεις στο διάστημα Φεβρουάριος 2022 έως Δεκέμβριος 2022. Φορολογούμενοι που έχουν κερδίσει έπαθλο 50.000 ευρώ σε μηνιαία κλήρωση, εξαιρούνται της συμμετοχής στην ετήσια κλήρωση του 2022, αλλά μπορούν να συμμετάσχουν κανονικά του χρόνου.

Οι ηλεκτρονικοί λαχνοί με τους οποίους οι φορολογούμενοι συμμετέχουν στις μηνιαίες κληρώσεις και θα διεκδικήσουν το μεγάλο έπαθλο των 100.000 ευρώ, δημιουργούνται κάνοντας ηλεκτρονικές πληρωμές, άρα επί της ουσίας συμβάλλοντας στην εκστρατεία περιορισμού των συναλλαγών με μετρητά.

Το ανώτατο όριο συναλλαγών που λαμβάνονται υπόψη είναι οι 10.000 ευρώ ανά μήνα και ανά συμμετέχοντα. Για κάθε 1 ευρώ που καταναλώνεται με τη χρήση κάρτας ή άλλου ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής υπολογίζεται 1 λαχνός, ωστόσο προβλέπονται τα εξής μπόνους:

Σε περίπτωση που το ποσό που καταναλώνεται με χρήση κάρτας ή άλλου ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής μέσα στο μήνα αναφοράς υπερβαίνει το 30%, 50% ή 70% του μηνιαίου εισοδήματος, οι λαχνοί διπλασιάζονται, τριπλασιάζονται ή τετραπλασιάζονται αντίστοιχα.
Πολίτες με ετήσιο, ατομικό, πραγματικό καθαρό εισόδημα μικρότερο των 1.000 ευρώ καθώς και μη υπόχρεοι σε υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, απολαμβάνουν διπλάσιους λαχνούς για κάθε ευρώ που καταναλώνουν
Οι λαχνοί κάθε συμμετέχοντα, προσαυξάνονται κατά 50% για κάθε προστατευόμενο τέκνο, όπως προκύπτει κατά περίπτωση από την κοινή ή χωριστή δήλωση εισοδήματος των γονέων.
Αντιθέτως, φορολογούμενοι με ετήσιο, ατομικό, πραγματικό καθαρό εισόδημα, ίσο ή μεγαλύτερο των 60.000 ευρώ, λαμβάνουν 1 λαχνό για κάθε ευρώ που καταναλώνουν, χωρίς τις παραπάνω προσαυξήσεις.
Οι πολίτες ενημερώνονται πριν από την κλήρωση για τους λαχνούς που έχουν συγκεντρώσει (πλήθος και αριθμοσειρά) μέσω διαθέσιμης εφαρμογής στο Taxis. Όσο για τους τυχερούς, γίνεται ενημέρωση μέσω προσωποποιημένου μηνύματος στον προσωπικό λογαριασμό τους και με μήνυμα στο e-mail που έχουν δηλώσει στην ΑΑΔΕ.

Όσοι κληρώνονται και δεν έχουν δηλώσει λογαριασμό πληρωμών, έχουν προθεσμία τριών μηνών από την κλήρωση, προκειμένου να δηλώσουν στην ΑΑΔΕ, τον λογαριασμό στον οποίο επιθυμούν να πιστωθεί το χρηματικό έπαθλο. Σε περίπτωση που δεν δηλωθεί λογαριασμός πληρωμών εντός της προθεσμίας, το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στο έπαθλο λογίζεται ως αδιάθετο.

 

πηγή aftodioikisi.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα