Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικολογία-Αλληλεγγύη: "Αγωνιζόμαστε για ένα μέλλον αλληλέγγυο, αμεσοδημοκρατικό, συμπεριληπτικό, οικολογικό"

Οικολογία-Αλληλεγγύη: “Αγωνιζόμαστε για ένα μέλλον αλληλέγγυο, αμεσοδημοκρατικό, συμπεριληπτικό, οικολογικό”

Η παλαιότερη αυτοδιοικητική κίνηση της πόλης, η «Οικολογία-Αλληλεγγύη», αναδιοργανώνεται, θεωρώντας επιτακτική την ανάγκη για επανασυσπείρωση του χώρου της πολιτικής οικολογίας.

Με μια πλούσια ιστορία 34 χρόνων ενεργής κινηματικής πορείας στα τεκταινόμενα της Θεσσαλονίκης και της Κ. Μακεδονίας, η κίνηση ανασυντάσσεται για να βγει πιο δυναμικά στα κινήματα των πολιτών και να διεκδικήσει την εφαρμογή καλών πρακτικών, μέσα κι έξω από τους θεσμούς.

Καλεί, λοιπόν, σε συνέλευση τα μέλη και τους φίλους το Σάββατο 30 Μαρτίου, στις 19:00, στον κοινωνικό πολυχώρο Οικόπολις (Πτολεμαίων 29Α, 5ος όρ.), για να καταθέσουν τις ιδέες και τη συμμετοχή τους σε αυτό το νέο ξεκίνημα.

Με μια εμπειρία δεκαετιών δράσης και συμμετοχής στα κινήματα αλλά και στα έδρανα του νομαρχιακού, του περιφερειακού και δημοτικών συμβουλίων του ΠΣΘ, η «Οικολογία -Αλληλεγγύη» καταθέτει το πιο συγκροτημένο, ολιστικό και πλούσιο πράσινο πολιτικό πρόγραμμα, το οποίο εμπλουτίζεται συνεχώς. Εμπνέεται από το διεθνές οικολογικό κίνημα και τους αγώνες για την προστασία του περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη διεύρυνση της δημοκρατίας με πιο συμμετοχικούς θεσμούς, το ειρηνιστικό κίνημα ενάντια στη βία και τον πόλεμο, τη φιλοζωία, το φεμινιστικό κίνημα, την κοινωνική δικαιοσύνη, τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, την τοπικοποίηση κ.α. Δεν αρκείται σε έναν λόγο διαμαρτυρίας, λαϊκισμού και εύκολης αντισυστημικότητας αλλά αναζητά και προτείνει συγκροτημένες και ρεαλιστικές λύσεις για τα ποικίλα προβλήματα, που ταλανίζουν την κοινωνία και τον πλανήτη.

Η «Οικολογία -Αλληλεγγύη» απευθύνει κάλεσμα «να αλλάξουμε την καθημερινότητα και να γίνουμε φορείς της αλλαγής που θέλουμε να δούμε στον κόσμο. Αγωνιζόμαστε για ένα μέλλον αλληλέγγυο, αμεσοδημοκρατικό, συμπεριληπτικό, οικολογικό. Παίρνουμε το Μέλλον στα Χέρια Μας!».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα