Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟ «ένοχος» ρόλος υπαλλήλου πίσω από ληστεία 10.000 ευρώ σε ζαχαροπλαστείο

Ο «ένοχος» ρόλος υπαλλήλου πίσω από ληστεία 10.000 ευρώ σε ζαχαροπλαστείο

Η ληστεία εξιχνιάστηκε με τον δράστη να πέφτει στα χέρια της αστυνομίας. Ρόλο κλειδί στα όσα έγιναν είχε όπως αποκαλύπτεται και μια υπάλληλος…

Η ληστεία στο αρτοποιείο – ζαχαροπλαστείο στο Ηράκλειο ολοκληρώθηκε στο άψε σβήσε. Ο δράστης μπήκε από την είσοδο με μαχαίρι και βρέθηκε απέναντι από μία υπάλληλο. Εκείνη αντί να ανοίξει την ταμειακή μηχανή, άνοιξε ένα ντουλάπι που βρίσκονταν οι εισπράξεις των τελευταίων ημερών. Πρόκειται για 10.000 ευρώ. Η κίνηση της γυναίκας που καταγράφηκε από τις κάμερες ασφαλείας έβαλε σε σκέψεις. Η έρευνα των αστυνομικών οδήγησε στην άκρη του νήματος.

Η γυναίκα που επέμενε ότι δεν γνώριζε τον ληστή συνελήφθη, αφού όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί όχι μόνο τον ήξερε αλλά ήταν εκείνη που τον είχε καθοδηγήσει για το χτύπημα. Ληστεία σημειώθηκε την Κυριακή του Πάσχα σε γνωστό αρτοποιείο – ζαχαροπλαστείο στο Ηράκλειο, επί της λεωφόρου Κνωσού. Ο ληστής απέσπασε τις εισπράξεις των ημερών, που είχαν σημειώσει ρεκόρ λόγω του Πάσχα και έφταναν τα 10.000 ευρώ. Επρόκειτο για εισπράξεις από δύο καταστήματα της αλυσίδας στο Ηράκλειο.

Όμως, ο δράστης δεν κατάφερε να τα χαρεί. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έφτασαν μέσα σε μόλις δύο ώρες στα ίχνη του και τελικά τον συνέλαβαν. Πρόκειται για έναν 30χρονο Αλβανό, ο οποίος φέρεται να είχε άριστη πληροφόρηση για τη λειτουργία του καταστήματος. Όπως αποκαλύφθηκε, είχε στενή σχέση με εργαζόμενη της επιχείρησης.

Στην εξιχνίαση της υπόθεσης βοήθησε και υλικό από κάμερες ασφαλείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης φαίνεται να μπαίνει στο αρτοποιείο – ζαχαροπλαστείο, να σπρώχνει την υπάλληλο, η οποία, όμως, δεν ανοίγει την ταμειακή μηχανή αλλά ένα ντουλάπι, όπου φυλάσσονταν τα χρήματα. Ο δράστης φορούσε κουκούλα και ιατρική μάσκα. Όταν τον εντόπισαν οι αστυνομικοί, υπέδειξε το οικόπεδο, όπου είχε κρύψει τα χρήματα. Το μαχαίρι που κρατούσε την ώρα της επίθεσης το πέταξε σε κάδο και ακόμα δεν έχει βρεθεί.
Τελικά, συνελήφθη και η υπάλληλος του καταστήματος με την κατηγορία της ψευδούς κατάθεσης, καθώς είχε πει στις Αρχές ότι δεν είχε σχέση με τον δράστη και είχε ισχυριστεί ότι δεν τον γνώριζε καν.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα