Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΜύκονος: Παραμένουν κλειστά τα σπίτια που φτιάχτηκαν για τους γιατρούς του Κέντρου...

Μύκονος: Παραμένουν κλειστά τα σπίτια που φτιάχτηκαν για τους γιατρούς του Κέντρου Υγείας

Η Μύκονος υποδέχεται καθημερινά εκατοντάδες τουρίστες, όμως τα προβλήματα παραμένουν. Ένα από αυτά έχει να κάνει με το Κέντρο Υγείας και την στέγαση των γιατρών…

Την ώρα που πολλοί γιατροί δεν πηγαίνουν να εργαστούν στα νησιά των Κυκλάδων γιατί δεν βρίσκουν στέγαση, στην Μύκονο έχουν κατασκευαστεί δωμάτια για να φιλοξενήσουν το ιατρικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας, αλλά προς το παρόν παραμένουν κλειστά λόγω… κωλύματος στην παράδοση του έργου.

Τα συγκεκριμένα καταλύματα, που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από το Κέντρο Υγείας, κτιστήκαν με χρήματα από δωρεά ιδιώτη αλλά προς τον παρόν δεν είναι διαθέσιμα, γιατί σύμφωνα με τους γιατρούς του Κέντρου, υπάρχει μια εκκρεμότητα και δεν μπορούν να παραδοθούν προς χρήση.

Αν λειτουργούσαν, θα έλυναν σε μεγάλο ποσοστό το πρόβλημα στέγασης των μόνιμων και επικουρικών γιατρών. Την ίδια ώρα, οι γιατροί του Κέντρου δεν έχουν λάβει ακόμα το επίδομα σίτισης και στέγασης ύψους €500 μηνιαίως που αφορά το έτος 2022.

Η Μύκονος είναι ο μοναδικός δήμος που στηρίζει οικονομικά τους εργαζομένους σε Κέντρο Υγείας με την πληρωμή του συγκεκριμένου επιδόματος κάθε τέλος του χρόνου.

Ωστόσο, αν και οι δημοτικοί παράγοντες έχουν δεσμευτεί ότι θα καταβληθούν κανονικά, τα χρήματα δεν έχουν ακόμα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων, με πολλούς γιατρούς να τα βγάζουν δύσκολα πέρα καθώς είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν το σύνολο του μισθού τους μόνο για την ενοικίαση σπιτιού.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα