Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠεριβάλλονweatherΚαθαρά Δευτέρα: Με σύμμαχο τον καλό καιρό τα κούλουμα - Πώς θα...

Καθαρά Δευτέρα: Με σύμμαχο τον καλό καιρό τα κούλουμα – Πώς θα ταξιδέψουν οι εκδρομείς

Kάποιες τοπικού χαρακτήρα βροχές ή μπόρες θα είναι το κύριο γνώρισμα του καιρού σήμερα με τα φαινόμενα να εκδηλώνονται τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Στην Αττική σήμερα στα βόρεια το μεσημέρι απόγευμα θα βρέξει τοπικά με τη θερμοκρασία στους 19 βαθμούς, στη Θεσσαλονίκη η πιθανότητα είναι μικρή, η θερμοκρασία στους 17 βαθμούς.

Παρασκευή και Σάββατο η αστάθεια περιορίζεται σημαντικά.

Όμως ο άστατος καιρός επανέρχεται την Κυριακή και σε περισσότερες περιοχές, και θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια. Θα βρέξει στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές ξεκινώντας από τη Μακεδονία και σταδιακά στα υπόλοιπα κεντρικά και νότια τμήματα της ηπειρωτικής χώρας. Τα νησιά θα επηρεαστούν από λίγο έως καθόλου.

Την Καθαρά Δευτέρα ο καιρός θα έιναι ηλιόλουστος, ανοιξιάτικος σχεδόν στο σύνολο της χώρας με ένα μέτριο βοριαδάκι να πνέει στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία σχεδόν σταθερή όλες τις ημέρες. Κανένα πρόβλημα στις μετακινήσεις σε στεριά και θάλασσα το τριήμερο.

Ο καιρός σε πέντε μεγάλες πόλεις

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 14-03-2024

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και στα νησιά του Βόρειου και του Ανατολικού Αιγαίου.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά.

Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και πιθανώς στα δυτικά ηπειρωτικά να σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια και τα δυτικά τούς 15 με 17 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τούς 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15-03-2024

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, στα νησιά του Βόρειου και του Ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.

Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και στα πελάγη βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο εκτός από τη βορειοανατολική χώρα όπου θα σημειώσει μικρή πτώση.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 16-03-2024

Αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα πυκνώσουν και τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες, κυρίως στα ορεινά, θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.

Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια πελάγη δυτικοί-βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο σε όλη τη χώρα.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 17-03-2024

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά και στο Βόρειο Αιγαίο με τοπικές βροχές ή όμβρους κυρίως τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Από το απόγευμα βαθμιαία βελτίωση του καιρού.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πηγή:protothema.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα