Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΦωτιά στα Μέγαρα: Αναφορές για ζημιές σε σπίτια - Εκκενώθηκε η Ζάχουλη

Φωτιά στα Μέγαρα: Αναφορές για ζημιές σε σπίτια – Εκκενώθηκε η Ζάχουλη

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Βενίζα στα Μέγαρα, με την Πυροσβεστική να κινητοποιείται άμεσα.

Λίγο μετά τις 16:30 έγινε γνωστό ότι το πύρινο μέτωπο άρχισε να διευρύνεται επικίνδυνα, απειλώντας πλέον σπίτια, ενώ σύμφωνα με την ΕΡΤ έχουν ήδη αναφερθεί ζημιές σε κάποια από αυτά.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες ένας πυροσβέστης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα καθώς η ατμόσφαιρα στην περιοχή είναι αποπνικτική.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ο οποίος μίλησε στο CNN Greece, έγινε προληπτική εκκένωση του οικισμού Ζάχουλη και ενεργοποιήθηκε ο αριθμός 112.

Στο σημείο βρίσκονται επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Συγκεκριμένα, αυτή την ώρα επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων, 12 οχήματα, 7 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα, ενώ στο έργο της κατάσβεσης συνδράμει και ομάδα εθελοντών.

 

Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ, στις 15:00 το μεσημέρι της Τετάρτης, λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή των Μεγάρων πραγματοποιήθηκε διακοπή της κυκλοφορίας οχημάτων στην ανώνυμη οδό στο ύψος της συμβολής της με την Εθνική Οδό Μεγάρων – Αλεποχωρίου με σήμανση προς άνω Αλεποχώρι.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα