Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΦλώρινα: Ανησυχία και αντιδράσεις κατοίκων για αυτανάφλεξη λιγνίτη σε σταθμό της ΔΕΗ

Φλώρινα: Ανησυχία και αντιδράσεις κατοίκων για αυτανάφλεξη λιγνίτη σε σταθμό της ΔΕΗ

Έντονες είναι οι αντιδράσεις κατοίκων του χωριού Μελίτη και εργαζομένων του παρακείμενου ΑΗΣ, στη Φλώρινα, για την αυτανάφλεξη λιγνίτη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, κάτοικοι του οικισμού καταγγέλλουν ότι η δυσοσμία είναι έντονη, ενώ εκφράζουν την ανησυχία τους για ενδεχόμενα προβλήματα που δημιουργούνται στην υγεία των πολιτών από το μονοξείδιο του άνθρακα που απελευθερώνεται στην ατμόσφαιρα.

Από την πλευρά της, η ΔΕΗ αναφέρει ότι εδώ και πολύ καιρό ο ατμοηλεκτρικός σταθμός της Μελίτης βρίσκεται εκτός λειτουργίας, δεν έχει μπει στο σύστημα ηλεκτροδότησης, με αποτέλεσμα εδώ και λίγο καιρό οι εργολάβοι να έχουν αποθέσει τον λιγνίτη στην αυλή λιγνίτη του ΑΗΣ Μελίτης.

Το ορυκτό, λόγω και των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή, αυταναφλέγεται, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τα προβλήματα δυσοσμίας. Παράλληλα, επικρατεί φόβος για εκδήλωση πυρκαγιάς.

Οι αρμόδιοι αναφέρουν ότι η λύση θα δοθεί μόνο όταν ο ΑΗΣ μπει στο δίκτυο ηλεκτροδότησης και τεθεί κανονικά σε λειτουργία, οπότε θα καεί ο λιγνίτης.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα