Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΤουρκικό κανάλι TRT: «Προβοκάτσιες οι επισκέψεις Ελλήνων αξιωματούχων στο Καστελόριζο»

Τουρκικό κανάλι TRT: «Προβοκάτσιες οι επισκέψεις Ελλήνων αξιωματούχων στο Καστελόριζο»

Συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις μέσω των κρατικών ΜΜΕ. Αυτή τη φορά ρεπορτάζ του κρατικού τηλεοπτικού σταθμού TRT αναφέρεται στο Καστελόριζο.

Στη διάρκειά εκπομπής του TRT της Τουρκίας με τίτλο «Ο ελληνικός κόμπος στο Αιγαίο: Εξοπλισμένο Καστελόριζο» οι δημοσιογράφοι αναφέρουν: «Το Καστελόριζο έχει έκταση 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων και βρίσκεται σε απόσταση περίπου 2 χλμ από την περιοχή Κας της Αττάλειας».

«Μπορούν να το δουν ακόμη και με γυμνό μάτι» προσθέτουν και συνεχίζουν: «Το Καστελόριζο, σύμφωνα με τη συνθήκη των Παρισίων, έχει αποστρατιωτικοποιημένο στάτους. Παρά το ότι η συνθήκη της Λωζάνης και των Παρισίων επιβάλουν αποστρατικοποίηση, η Αθήνα εξόπλισε το Καστελόριζο».

«Όπως εξόπλισε και άλλα 15 νησιά του Αιγαίου. Η στρατιωτική κινητικότητα του 2020 στο νησί καταγράφηκε έτσι από το TRT» τονίζεται στο ρεπορτάζ.

«Παράλληλα με τον εξοπλισμό, ελληνες αξιωματούχοι συχνά κάνουν προβοκατόρικες επισκέψεις στο Καστελόριζο. Η ελληνίδα πρόεδρος της Δημοκρατίας, προσγειώθηκε στο νησί με στρατιωτικό ελικόπτερο και συνοδεία F-16».

Εδώ μπλέκεται και η διαμάχη για τις περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, στην Ανατολική Μεσόγειο, συνεχίζει το ρεπορτάζ του τουρκικού τηλεοπτικού σταθμού, το οποίο αναπαράγει τις γνωστές τουρκικές θέσεις.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα