Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΤι να κάνετε εάν λάβετε ένα κακό δώρο – Οι 5 συμβουλές...

Τι να κάνετε εάν λάβετε ένα κακό δώρο – Οι 5 συμβουλές για να βγείτε από την άβολη θέση

Είναι πρωί Χριστουγέννων και όλοι ενθουσιασμένοι ξετυλίγουν τα δώρα τους κάτω από το δέντρο. Ανοίγεις ένα και δεν είναι ακριβώς του γούστου σου… τι κάνεις; Πρώτον, δεν είστε μόνοι σε αυτήν την άβολη κατάσταση. Έρευνα από το Gumtree δείχνει ότι σχεδόν το ένα πέμπτο των δώρων δεν χρησιμοποιείται. Ναι, είναι η σκέψη που μετράει… αλλά μερικές φορές, η σκέψη είναι πολύ κακή!

Η λήψη ενός ανεπιθύμητου δώρου είναι αναπόφευκτη κάποια στιγμή στη ζωή, αλλά δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το πώς να ανταποκριθείτε, ώστε ο δωρητής να μην αισθάνεται απογοήτευση ή αμηχανία.

Ο ειδικός σε αγορές δώρων Prashant Patel, ιδιοκτήτης του Personalized Bee, παρέχει τις κορυφαίες συμβουλές του για το πώς μπορείτε να ανταποκριθείτε ευγενικά και να το αξιοποιήσετε στο έπακρο. «Καθώς η κρίση του κόστους ζωής συνεχίζει να αδειάζει τα πορτοφόλια, το να είσαι ευαίσθητος στο τι σου αγοράζουν οι άνθρωποι αυτές τις διακοπές είναι πιο σημαντικό από ποτέ».

 

Πώς να αντιδράσετε

Εάν έχετε λάβει ένα δώρο που είναι «κακό» ή δεν ταιριάζει πραγματικά με το γούστο σας, το να πείτε «ευχαριστώ» ούτως ή άλλως μπορεί να σας βοηθήσει να μην δημιουργήσετε μια άβολη ατμόσφαιρα, λέει ο Patel.

«Είναι σημαντικό, ειδικά τα Χριστούγεννα, να είστε πάντα ευγενικοί και να μην εκδηλώνετε ποτέ αρνητικά συναισθήματα, καθώς αυτό θα μπορούσε να βλάψει τα συναισθήματα του άλλου.

«Επίσης, βεβαιωθείτε ότι η γλώσσα του σώματός σας και οι εκφράσεις του προσώπου σας είναι χαλαρές, καθώς τυχόν σημάδια απογοήτευσης θα μπορούσαν να εκθέσουν τα αληθινά σας συναισθήματα».

Οι 5 καλύτερες συμβουλές
Μην πείτε ψέματα
Πείτε ευχαριστώ για την σκέψη, όχι για το δώρο
Μην κάνετε πολλά κοπλιμέντα για το δώρο
Δείτε αν υπάρχει κουπόνι αλλαγής
Κάντε το δώρο σε κάποιον άλλον
Μην πείτε ψέματα
Εάν λάβετε ένα δώρο που απλώς απεχθάνεστε, μην περιπλέκετε την κατάσταση λέγοντας ψέματα. Μην επαινείτε το δώρο και μην πείτε ότι πάντα το θέλατε: Ο δωρητής μπορεί αργότερα να αναρωτηθεί γιατί δεν χρησιμοποιείτε το δώρο ή γιατί δεν εμφανίζεται στο σπίτι σας—ή μπορεί να λάβετε κάτι παρόμοιο τον επόμενο χρόνο. Αν λάβετε ένα απαίσιο πουλόβερ, πείτε κάτι ουδέτερο όπως: «Λατρεύω τα πουλόβερ». Εάν ο δωρητής δεν είναι ακόμα πεπεισμένος ότι σας αρέσει το δώρο, δοκιμάστε το. Μπορεί επίσης να είστε σε θέση να προσφέρετε ένα άλλο εν μέρει αληθινό κομπλιμέντο: “Τι τέλεια εφαρμογή!” Εάν λάβετε ως δώρο κάτι που ήδη κατέχετε, πείτε, «Μου αρέσει αυτό [το πράγμα]. Πώς το ήξερες;”.

Πείτε ευχαριστώ για την σκέψη, όχι για το δώρο
Πείτε, “Πόσο καλή σκέψη” ή “Ευχαριστώ που με σκέφτεστε” ή “Δεν μπορώ να σας πω πόσο πολύ τι σημαίνει αυτό για μένα”.

Μην κάνετε πολλά κοπλιμέντα για το δώρο
Κρατήστε τις ευχαριστίες σας απλές και σύντομες.

Δείτε αν υπάρχει κουπόνι αλλαγής
Εάν δεν υπήρχε απόδειξη δώρου, ελέγξτε τη συσκευασία, την ετικέτα και τις ετικέτες για όνομα καταστήματος. Εάν δεν μπορείτε να προσδιορίσετε πού αγοράστηκε, ρωτήστε τον δωρητή με εκτίμηση: «Πού το αγόρασες αυτό;» Σημειώστε το όνομα για να επιστρέψετε το δώρο αργότερα.

Κάντε το δώρο σε κάποιον άλλον
Ξετυλίξτε το δώρο εντελώς για να βεβαιωθείτε ότι δεν περιέχει κρυφή κάρτα, μονογράμματα ή άλλα στοιχεία ταυτότητας που αφορούν τον δωρητή ή τον παραλήπτη. Τυλίξτε το ξανά σε φρέσκα υλικά περιτυλίγματος και χαρίστε το σε κάποιον που θα το εκτιμήσει σε κάποια γενέθλια ή γιορτή.

Πηγή:enikos.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα