Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΘεσσαλονίκη: Ζέρβας & πρώην αντιδήμαρχοι του διεκδικούν κρατικές θέσεις

Θεσσαλονίκη: Ζέρβας & πρώην αντιδήμαρχοι του διεκδικούν κρατικές θέσεις

Η ήττα στο δήμο της Θεσσαλονίκης τους άφησε έξω από τα «οφίτσια». Ο πρώην δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας και οι υποψήφιοι του μετά την ήττα στις εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου, έμειναν έξω από αξιώματα. Ωστόσο φαίνεται ότι δεν το έχουν βάλει κάτω και διεκδικούν υψηλόβαθμες θέσεις στον κρατικό μηχανισμό. Ο κ. Ζέρβας αν και έχει επιχειρήσει, δεν έχει καταφέρει να καταλάβει κάποιο αξίωμα. Το μόνο «πόστο» που κατέχει αυτή τη στιγμή ο κ. Ζέρβας είναι η θέση του επικεφαλής μιας επιτροπής της ΚΕΔΕ για τη διαχείριση των υδάτων και την κυκλική οικονομία.

Ωστόσο «μάχη» για ένα πόστο δίνουν και πρώην αντιδήμαρχοι του κ. Ζέρβα. Ο πρώτος ο οποίος κατάφερε να έχει έναν ρόλο, μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου είναι ο τέως αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Μάκης Κυριζίδης, ο οποίος ανέλαβε πρόεδρος στον Ερασιτέχνη “Ηρακλή”.

Όμως και άλλοι δύο τέως αντιδήμαρχοι του δήμου Θεσσαλονίκης αναζητούν αξιώματα. Μάλιστα και οι δύο συμμετείχαν στον πρόσφατο διαγωνισμό για την επιλογή των ατόμων τα οποία θα στελεχώσουν τις διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών, καθώς και των νοσοκομείων. Ο ένας που συμμετείχε στον διαγωνισμό είναι ο Μιχάλης Κούπκας, ο οποίος διετέλεσε αντιδήμαρχος Οικονομικών για σχεδόν τρία χρόνια και στο τέλος είχε αναλάβει το χαρτοφυλάκιο της Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ο δεύτερος, τέως αντιδήμαρχος είναι ο Χάρης Αηδονόπουλος. Γιατρός στο επάγγελμα, ο οποίος διεκδικεί θέση διοικητή ή υποδιοικητή σε κάποιο από τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Την ίδια ώρα βεβαίως, ο κ. Αηδονόπουλος διεκδικεί να εκλεγεί και στο ευρωκοινοβούλιο, όντας υποψήφιος με τους “Δημοκράτες” του Ανδρέα Λοβέρδου.

Ο διαγωνισμός βρίσκεται τώρα στο επόμενο στάδιο της επιλογής των πρώτων 15 για την κάθε θέση. Αυτήν την περίοδο ελέγχεται η εγκυρότητα των προσόντων που έχει δηλώσει ο/η κάθε υποψήφιος/α και γίνεται η προσμέτρηση των μορίων από πενταμελή επιτροπή. Στην επόμενη φάση θα προκριθούν οι επτά από τους 15 οι οποίοι θα κληθούν να δώσουν προφορική συνέντευξη. Στο τέλος θα επιλεγούν τρεις εξ αυτών, τα ονόματα των οποίων θα σταλούν στον υπουργό Υγείας ο οποίος θα κάνει και την τελική επιλογή.

Θυμίζω ότι πρόκειται για 21 θέσεις διοικητικών και υποδιοικητών στις ΥΠΕ και για 152 θέσεις διοικητών και αναπληρωτών διοικητών σε νοσοκομεία. Αποτελέσματα αναμένονται πάντως μετά τις ευρωεκλογές, για ευνόητους λόγους…

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα