Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΤι αποκαλύπτει η δικογραφία για τον θάνατο της 16χρονης από υπερβολική χρήση...

Τι αποκαλύπτει η δικογραφία για τον θάνατο της 16χρονης από υπερβολική χρήση ναρκωτικών – Οι καταθέσεις και τα σβησμένα προφίλ στο Instagram

Σοκαριστικά τουλάχιστον είναι τα συμπεράσματα από το προανακριτικό υλικό που συγκέντρωσαν οι αστυνομικές Αρχές στην υπόθεση του θανάτου της 16χρονης στον Βύρωνα από υπερβολική χρήση ναρκωτικών ουσιών. Από τις καταθέσεις των μαρτύρων και από τα υπόλοιπα ντοκουμέντα που περιλαμβάνονται στη δικογραφία και φέρνει στο φως το ΘΕΜΑ, διαπιστώνεται πως το ανήλικο κορίτσι είχε γίνει υποχείριο μιας ομάδας ατόμων που διακινούσαν σκληρά ναρκωτικά σε σχολεία, πλατείες κι όπου αλλού σύχναζαν συνομήλικοί της.

Εκμεταλλεύονταν τον ευάλωτο ψυχικό τους κόσμο, τις πιθανές δυσκολίες που αντιμετώπιζαν στο σπίτι τους, την ανάγκη να καλύψουν τα κενά τους και τους οδηγούσαν σε ένα δρόμο χωρίς επιστροφή, στο δρόμο των ναρκωτικών.

Ειδικά στην περίπτωση της 16χρονης, την είχαν μεταμορφώσει σε πραγματικό ζόμπι. Σε πειραματόζωο πάνω στο οποίο δοκίμαζαν διάφορα κοκτέιλ ναρκωτικών ουσιών, τα οποία έπειτα πουλούσαν σε άλλα νέα παιδιά με κίνητρο το οικονομικό όφελος.

Το άτυχο 16χρονο κορίτσι ήταν κόρη ενός καταξιωμένου ραδιοφωνικού παραγωγού και μιας ταλαντούχας ηθοποιού, έμενε σε ένα μεγάλο σπίτι στον Γέρακα και είχε φοιτήσει σε ακριβά ιδιωτικά σχολεία με το τελευταίο να είναι η ελληνογαλλική σχολή στο Μαρούσι.

Φαινομενικά δεν της έλειπε κάτι, θα μπορούσε να υποθέσει κάποιος που δεν ήξερε το 16χρονο κορίτσι. Εκείνοι όμως που τη γνώριζαν καλά, λένε πως εκείνη πάλευε να ξεφύγει από τους δαίμονές της μην μπορώντας να διαχειριστεί σημαντικά υπαρξιακά της ζητήματα.

Στις 13 Οκτωβρίου είχε εκδοθεί missing alert από το Χαμόγελο του Παιδιού μετά από αίτημα της οικογένειάς της. Η ανήλικη είχε εξαφανιστεί μεσημεριανές ώρες από το Χαϊδάρι Αττικής, με αποτέλεσμα οκτώ μέρες μετά να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία της. Αν και εντοπίστηκε, τίποτα δεν άλλαξε. Συνέχισε την προσπάθειά της να αποτινάξει από πάνω της όλα όσα τη βάραιναν και τη βύθιζαν στην κατάθλιψη. Προσπάθεια που έγινε ακόμα πιο δύσκολη από την ημέρα που εμφανίστηκε μπροστά της μια παρέα διαβόλων με πρόσωπο αγγέλου.

Δύο εξ αυτών, ο «Yeyo» που στο λεξικό της σλανγκ σημαίνει κοκαΐνη και ο αποκαλούμενος «Lori» συνελήφθησαν μετά το περιστατικό στον Βύρωνα και προφυλακίστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες. Κατηγορούνται για συμμετοχή σε «συμμορία που δραστηριοποιείται στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών» καθώς και για «βαριά σωματική βλάβη κατά συναυτουργία».

Ο πρώτος φέρεται να δραστηριοποιείται στη διακίνηση ναρκωτικών, κυρίως κάνναβης, ενώ φέρεται να έκανε χρήση ηρεμιστικών φαρμάκων τα οποία προμηθευόταν παράνομα. Σε διακίνηση ναρκωτικών φέρεται να συμμετείχε ο 18χρονος «Lori» κι ένα ακόμη άτομο, ηλικίας 27 ετών, γνωστός ως «Αντρίκος», ο οποίος γλίτωσε την προφυλάκιση μετά τη σύλληψη του. Αυτοί οι τρεις φέρονται να βύθισαν τη 16χρονη στο κόσμο των ναρκωτικών.

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου

Σύμφωνα με την κατάθεση που έδωσε η φίλη της 16χρονης που βρισκόταν μαζί της την ώρα του συμβάντος σε παιδοψυχολόγο του Αυτοτελούς Γραφείου Προστασίας Ανηλίκων Θυμάτων γνωστό ως Σπίτι του Παιδιού, παρουσία αστυνομικών, η αντίστροφη μέτρηση για το ανήλικο κορίτσι είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη μέρα, Κυριακή 5 Νοεμβρίου.

Η φίλη της 16χρονης παραδέχτηκε στους αστυνομικούς ότι εκείνη τη μέρα βρισκόταν μαζί με τον «Lori» κι ένα ακόμα άτομο, γνωστόν ως «Χρήστος», στο όρος Αιγάλεω όπου έκαναν χρήση ναρκωτικών, σίσσα και κάνναβης συγκεκριμένα.

Μετά πήγαν όλοι μαζί στο διαμέρισμα του «Yeyo» στον Βύρωνα, στο οποίο συνάντησαν ένα άλλο άτομο με το προσωνύμιο «Αλβανός», τη 16χρονη, ενώ μετά εμφανίστηκε κι ένας άλλος φίλος της. Εκεί έκαναν χρήση κάνναβης, ενώ για τη 16χρονη κατέθεσε ότι είχε κάνει χρήση ηρωίνης και Lyrica.

Πρόκειται για την ουσία πρεγκαμπαλίνη, ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της επιληψίας, του νευροπαθητικού πόνου, της ινομυαλγίας και της γενικευμένης διαταραχής άγχους. Το Lyrica προκαλεί ένα κύμα ευφορίας, ειδικά όταν χρησιμοποιείται σε μεγάλες ποσότητες ή σε συνδυασμό με αλκοόλ, κοκαΐνη ή άλλα οπιούχα. Κυρίως το χρησιμοποιούν για να αντιμετωπίσουν δύσκολες καταστάσεις αλλά η κατάχρησή του μπορεί να οδηγήσει σε επιθετικές συμπεριφορές. Σε συνδυασμό όμως με άλλες ναρκωτικές ουσίες, μπορεί να αποδειχθεί θανατηφόρο.

Σύμφωνα πάντα με όσα αναφέρει στην κατάθεση η φίλη της 16χρονης, εκείνο το βράδυ ο πρώτος που αποχώρησε από το διαμέρισμα στον Βύρωνα ήταν ένας άλλος φίλος του άτυχου κοριτσιού.

«Στο ένα δωμάτιο κοιμήθηκε ο “Lori” μαζί μου και στο άλλο δωμάτιο η φίλη μου (η 16χρονη) με τον Yeyo και τον Αλβανό» ανέφερε.
Κάποια στιγμή, όσοι βρίσκονταν μέσα στο διαμέρισμα, διαπίστωσαν ότι η 16χρονη είχε χάσει τις αισθήσεις της. Φοβήθηκαν και κάλεσαν το ΕΚΑΒ, όμως οι τρεις βασικοί κατηγορούμενοι, ο «Yeyo», o «Lori» και ο «Αλβανός» εγκατέλειψαν γρήγορα το διαμέρισμα διότι φοβήθηκαν μην τυχόν συλληφθούν από την αστυνομία.
Πριν φύγουν από το σπίτι, ζήτησαν από τη φίλη της 16χρονης να κρύψει τα ναρκωτικά κάτω από την πολυθρόνα. Η ίδια πρόσθεσε στην κατάθεσή της ότι στο παρελθόν η 16χρονη είχε κάνει χρήση χαπιών έκσταση, σίσσα και ενδοφλέβια ηρωίνη.

O δεύτερος φίλος της 16χρονης που ήταν στο διαμέρισμα και έφυγε νωρίς, επιβεβαίωσε στην αστυνομία ότι ο ένοικος του σπιτιού, γνωστός ως «Yeyo» δραστηριοποείται στη διακίνηση ναρκωτικών και πως μαζί με τον «Lori» και τον «Αντρίκο» τον ανάγκαζαν να συμμετέχει στη διακίνηση, απειλώντας τον πως αν δεν το κάνει, θα έχει άσχημα ξεμπερδέματα μαζί τους.

Η μητέρα του δε ήταν ακόμα πιο αποκαλυπτική στην κατάθεσή της σχετικά με τις συναναστροφές του γιου της, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η παρέα με τα τρία παραπάνω πρόσωπα ευθύνεται για την αλλαγή της συμπεριφοράς του.

Η ίδια έδωσε στις αρχές τα προφίλ τους στο Instagram, ισχυριζόμενη ότι είχε εντοπίσει συνομιλίες του γιου της μαζί τους που αφορούσαν σε διακίνηση ναρκωτικών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι προσπαθούσαν να τον αναγκάσουν σε παρόμοιες δραστηριότητες.

Σημειώνεται ότι οι κατηγορούμενοι έχουν προλάβει να διαγράψουν τους λογαριασμούς τους στο Instagram προκειμένου να μην εντοπιστούν και ανασυρθούν από τις αστυνομικές αρχές οι επίμαχες συνομιλίες κι άλλα στοιχεία που ενδεχομένως κριθούν ενοχοποιητικά εις βάρος τους. Γι΄ αυτό και η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών εξέδωσε βούλευμα για την άρση απορρήτου των τηλεφωνικών συσκευών που ανήκουν στους κατηγορούμενους. Να αναφερθεί ότι το πρωινό της 7ης Νοεμβρίου διενεργήθηκε έρευνα των αστυνομικών αρχών στις οικίες των εμπλεκόμενων στην υπόθεση προσώπων, όπου εντοπίστηκαν συσκευασίες με ναρκωτικές ουσίες, κυρίως κάνναβη σε διάφορες μορφές.

Στην κατάθεσή της, η μητέρα της 16χρονης κατανομάζει τα τρία πρόσωπα που έσπρωξαν την κόρη της στον κόσμο των ναρκωτικών και προσπάθησαν με κάθε τρόπο να την εγκλωβίσουν σε ένα αδιέξοδο που οι ίδιοι κατάφεραν να δημιουργήσουν με τις μεθόδους τους. Πρόκειται για τα ίδια προαναφερθέντα από άλλους μάρτυρες πρόσωπα.
Σε άλλο σημείο της κατάθεσής της, η μητέρα της 16χρονης αναφέρει ότι οι κατηγορούμενοι χρησιμοποιούσαν την κόρη της ως πειραματόζωο, για να δοκιμάζουν, δηλαδή, πάνω της διάφορες μίξεις ναρκωτικών με αποτέλεσμα να την κάνουν υποχείριό τους.

Το καφέ υγρό από τη μύτη

Συγκλονιστικές είναι και οι μαρτυρίες των διασωστών του ΕΚΑΒ που κλήθηκαν να παραλάβουν την 16χρονη μέσα από το διαμέρισμα στο Βύρωνα, όπου τη βρήκαν σε άθλια κατάσταση. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ έλαβαν σήμα από το κέντρο στις 12:26 της 6ης Νοεμβρίου «για λιποθυμία και ρινορραγία ασθενούς» σε διαμέρισμα επί της οδού Επταλόφου στον Βύρωνα. Έφτασαν στο διαμέρισμα 18 λεπτά μετά. Η πρώτη εικόνα που αντίκρισαν ήταν η 16χρονη να κάθεται στον καναπέ σε μισολιπόθυμη κατάσταση. Ανέπνεε με δυσκολία και από τη μύτη της έβγαινε καφέ υγρό, κατέθεσαν μετέπειτα στην αστυνομία. Οι διασώστες διαπίστωσαν ότι η ανήλικη κοπέλα είχε χαμηλό κορεσμό, αυξημένες σφίξεις και χαμηλή αρτηριακή πίεση.

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ μετέφεραν άρον – άρον την ανήλικη κοπέλα στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών στο καρδιολογικό ιατρείο. Όταν έφτασαν στο Γ.Ν.Α Ερυθρός Σταυρός, γύρω στη 1:30 το μεσημέρι, η 16χρονη «προσεκομίσθη σε καρδιοαναπνευστική παύση, ήταν μυδριασμένη, απνοϊκή και άσφυγμη». Προχώρησαν σε ΚΑΡΠΑ και έτσι κατάφεραν να την επαναφέρουν. Όμως η κατάστασή της κρίθηκε πάρα πολύ κρίσιμη και έτσι τη μετέφεραν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Η κατάσταση της υγείας της χαρακτηριζόταν, από την αρχή, ως ιδιαίτερα σοβαρή και οι γιατροί έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να την κρατήσουν στη ζωή, αλλά η κατάληξη ήταν τραγική. Το άτυχο κορίτσι εξέπνευσε μετά από 16 ημέρες νοσηλείας.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα