Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΤην άνοιξη οι πρώτες πτήσεις των υδροπλάνων - Εκτός σχεδιασμού τα υδατοδρόμια...

Την άνοιξη οι πρώτες πτήσεις των υδροπλάνων – Εκτός σχεδιασμού τα υδατοδρόμια σε Αλεξανδρούπολη και Σαμοθράκη

Το 2024 θα αποτελέσει το έτος λειτουργίας των υδροπλάνων στην Ελλάδα, με την Hellenic Seaplanes να εμφανίζεται διατεθειμένη να εκκινήσει πτήσεις, την άνοιξη στα ήδη αδειοδοτήμενα υδατοδρόμια σε Κέρκυρα και Παξούς, εκτός πλάνων ωστόσο η αδειοδότηση τους σε Αλεξανδρούπολη και Σαμοθράκη.

Σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών, προς υπογραφή είναι οι άδειες ίδρυσης υδατοδρομίων σε Χίο, Ψαρά και Σητεία και παράλληλα, είναι έτοιμες οι ΚΥΑ για Κάρυστο, Χαλκίδα και Οινούσσες. Επισημαίνεται πως σήμερα είναι πλήρως αδειοδοτημένα τα υδατοδρόμια σε Πάτρα, Κέρκυρα και Παξούς, ενώ άδεια ίδρυσης υδατοδρομίου διαθέτουν τα υδατοδρόμια του Βόλου, της Καλαμάτας, της Κυλλήνης, της Κύμης, του Αλιβερίου, της Αιδηψού, του Ρεθύμνου και της Ίου.

Παρά το γεγονός όμως πως για αρκετά χρόνια υπήρχαν έντονες συζητήσεις για την δημιουργία υδατοδρομίων σε Αλεξανδρούπολη και Σαμοθράκη και ενώ το 2015 ο ΟΛΑ είχε προκηρύξει ανοιχτό διαγωνισμό, προς αναζήτηση φορέα που θα αναλάμβανε την κατασκευή, αδειοδότηση και λειτουργία δύο υδατοδρομίων, στο λιμάνι Αλεξανδρούπολης και στο λιμάνι της Καμαριώτισσας στην Σαμοθράκη. Ωστόσο αυτές οι προσπάθειές απέβησαν άκαρπες μιας και δεν βρέθηκε καμία εταιρεία που να ενδιαφέρεται γι’ αυτό.

Πηγή:e-evros.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα