Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΣυνεχίζεται η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη – Τι αναμένεται να γίνει σήμερα...

Συνεχίζεται η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη – Τι αναμένεται να γίνει σήμερα στο δικαστήριο

Σήμερα το πρωί πρόκειται να συνεχιστεί ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη που ξεκίνησε στις 11 Φεβρουαρίου και διακόπηκε στο πρόσωπο του συνηγόρου υπεράσπισης του καλλιτέχνη, Αλέξη Κούγια.

Το δικαστήριο αναμένεται ότι θα προχωρήσει στην ανάγνωση του κατηγορητηρίου ζητώντας από τον μέχρι πριν λίγο καιρό επικεφαλής του Εθνικού Θεάτρου να δηλώσει την θέση του έναντι σε όσα του καταλογίζονται για τέσσερις βιασμούς σε βάρος τριών ανηλίκων αγοριών, κατά τον χρόνο τέλεσης της πράξης, και ενός ενήλικα άνδρα.

Ο καλλιτέχνης από την πρώτη στιγμή αρνείται τις καταγγελίες που έγιναν σε βάρος του, οι οποίες οδήγησαν στην σύλληψη και προσωρινή του κράτηση πριν έναν χρόνο, ισχυριζόμενος πως όλη η υπόθεση είναι κατασκευασμένη και σχετίζεται με την αντιπαράθεση που έχει επί σειρά ετών με την Διοίκηση του Σωματείου Ηθοποιών.

Κατά την έναρξη της δίκης στην δικαστική αίθουσα βρέθηκαν οι τρεις από τους τέσσερις καταγγέλλοντες, με τον τέταρτο να βεβαιώνει το δικαστήριο πως θα είναι παρών όταν κληθεί να καταθέσει. H δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη, είναι η πρώτη για το ελληνικό #metoo στον καλλιτεχνικό κόσμο της χώρας μας.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα