Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΣτο Κιλελέρ την Κυριακή οι αγρότες - Μήνυμα συνέχισης των κινητοποίησεων

Στο Κιλελέρ την Κυριακή οι αγρότες – Μήνυμα συνέχισης των κινητοποίησεων

Μήνυμα συνέχισης του αγώνα τους στην κυβέρνηση ετοιμάζονται να στείλουν από το Κιλελέρ, τόπο θυσίας των κολίγων πριν 114 χρόνια στο Κιλελέρ την Κυριακή 10 Μαρτίου στις 12:00 οι Θεσσαλοί αγρότες.

Πρόκειται για μια κίνηση στο πλαίσιο της προσεχούς συνάντησης τους με τον πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου στις 11 Μαρτίου, για τα ειδικά προβλήματα της Θεσσαλίας μετά τις πρόσφατες πλημμύρες.

Όπως αναφέρει  πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων δίνουν νέο αγωνιστικό ραντεβού στο Κιλελέρ για να διαμηνύσουν την αποφασιστικότητά τους για συνέχεια των κινητοποιήσεων προκειμένου να μπορούν να παράγουν. Η συνάντηση με τον πρωθυπουργό θα γίνει στο φόντο του αγώνα των μπλόκων και του μαζικού συλλαλητηρίου με εκατοντάδες τρακτέρ στο Σύνταγμα που κατέδειξε ότι η πάλη για την επιβίωση των αγροτών έγινε υπόθεση του λαού αγκάλιασε τα δίκαια αιτήματά τους που σχετίζονται και με την ανάγκη για φτηνά και ποιοτικά προϊόντα από το χωράφι στο ράφι. Γεγονός που κατέδειξε και η συμμετοχή των αγροτών σε όλη τη χώρα στην πανελλαδική απεργία της Τετάρτης 28 Φεβρουαρίου. Ακόμα θα γίνει, επίσης, με φόντο την ανάγκη για άμεση αποκατάσταση αγροτών και κτηνοτρόφων αλλά και των υποδομών αφού ακόμα και μια απλή βροχή, όπως έδειξε το Σαββατοκύριακο που πέρασε, μπορεί να προκαλέσει πλημμύρα λόγω των κατεστραμμένων αναχωμάτων και των μη διευθετημένων κοιτών των ποταμών της Θεσσαλίας.

Συνεχίζοντας τον αγώνα επιβίωσης τους οι αγρότες διοργανώνουν συσκέψεις σε Πλατύκαμπο και Αγιά στην Λάρισα, στον Παλαμά Καρδίτσας όπου δεκάδες τρακτέρ παραμένουν στην είσοδο της κωμόπολης και στα Τρίκαλα όπου επίσης παραμένουν τρακτέρ στον κόμβο Μεγαλοχωρίου. Στο επίκεντρο είναι η δύναμη του οργανωμένου αγώνα με τις 35 μέρες των τρακτέρ στα μπλόκα, με τις δράσεις σε τοπικές πρωτεύουσες, λιμάνια, τελωνεία και με τα δυο συλλαλητήρια σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Επιπλέον, στο επίκεντρο των συσκέψεων είναι και η κοινή αγροτική πολιτική της ΕΕ που προκαλεί μεγάλες αγροτικές κινητοποιήσεις στα κράτη – μέλη της ΕΕ.

Πηγή:pellanews.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα