Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΣτους δρόμους και οι αγρότες της υπαίθρου της Θεσσαλονίκης

Στους δρόμους και οι αγρότες της υπαίθρου της Θεσσαλονίκης

Την διεξαγωγή κινητοποιήσεων αποφάσισαν και οι αγρότες της υπαίθρου της Θεσσαλονίκης με αίτημα τους την άμεση λήψη μέτρων ενίσχυσης του εισοδήματός τους.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ΕΡΤ, περισσότερα από 50 αγρότες με τα τρακτέρ τους βγήκαν στους δρόμους στα Κουφάλια, πραγματοποιώντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ενώ αναμένεται να παραμείνουν στο σημείο μέχρι την Παρασκευή όταν και θα κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις με το συμβολικό κλείσιμο του δρόμου για τουλάχιστον μία ώρα. Παράλληλα σε αντίστοιχες κινητοποιήσεις προχώρησαν οι αγρότες τόσο στην Θέρμη όσο και στην Επανομή.

Οι αγρότες αντιδρούν εξαιτίας του αυξημένου κόστους παραγωγής, των αυξημένων τιμών ενέργειας καθώς και των αυξημένων τιμών στα γεωργικά εφόδια. Επιπλέον ζητούν να μην ισχύσουν οι περιορισμοί στις καλλιέργειες, όπως προβλέπονται στη νέα ΚΑΠ αλλά και αναπτέρωση των εισοδημάτων τους έως ότου αυτά αναπληρωθούν από την παραγωγή και τα ζώα. Οι κινητοποιήσεις εντάσσονται στο πλαίσιο των ευρύτερων κινητοποιήσεων του αγροτικού κόσμου σε όλη τη χώρα.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα