Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΣήμερα στα Χανιά η κηδεία του Χρήστου Μουλά - Θρήνος στο τελευταίο...

Σήμερα στα Χανιά η κηδεία του Χρήστου Μουλά – Θρήνος στο τελευταίο αντίο του Περικλή Στεφανίδη (ΦΩΤΟ)

Την ώρα που η χώρα βιώνει ένα εθνικό πένθος από την απώλεια των δύο χειριστών του Canadair CL-215 που συνετρίβη στην Κάρυστο το μεσημέρι της Τρίτης συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι των δύο πιλότων αποχαιρετούν τους ήρωες όλης της Ελλάδας.

Στις 11 το πρωί, η οικογένεια του 34χρονου, Χρήστου Μουλά, θα συνοδεύσει τον αδικοχαμένο Σμηναγό στην τελευταία του κατοικία, στη γενέτειρά του, το Γαβαλοχώρι του Αποκόρωνα Χανίων, όπου μεγάλωσε ο ίδιος και ζουν οι γονείς και η αδελφή του. Στην κηδεία θα βρεθεί και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίων Σεργίου και Βάκχου και σε αυτή πέρα από τους συγγενείς και τους φίλους θα παραστούν οι συνάδελφοι του 34χρονου από την Πολεμική Αεροπορία.

Τραγική φιγούρα η σύζυγος του κυβερνήτη του Canadair η οποία διανύει τον 3ο μήνα της εγκυμοσύνης της και βρίσκεται σε άσχημη, ψυχολογική κατάσταση. Ως ένδειξη συμπαράστασης και στήριξης προς την οικογένεια του Χρήστου Μουλά η Βουλή των Ελλήνων υιοθετεί το αγέννητο παιδί του, όπως ανακοίνωσε χθες ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας.

Το τελευταίο αντίο στον ήρωα Περικλή Στεφανίδη που σκοτώθηκε στην πτώση του Canadair

Εν τω μεταξύ, σε κλίμα βαθιάς οδύνης, συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι αποχαιρέτησαν χθες τον 27χρονο ανθυποσμηναγό, Περικλή Στεφανίδη, που έχασε τη ζωή του ενώ έδινε μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς, από το μοιραίο Canadair, στον Πλατανιστό Καρύστου, μαζί με τον 34χρονο κυβερνήτη Χρήστο Μουλά.

Ανείπωτη θλίψη επικρατούσε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παλαιού Αγιονερίου, στο Κιλκίς, εκεί όπου τελέστηκε η κηδεία του ήρωα της Πολεμικής Αεροπορίας. Μετά το τέλος της κηδείας, στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας, ακούστηκαν χειροκροτήματα σε ένδειξη σεβασμού και ευγνωμοσύνης για τον άτυχο άνδρα που σκοτώθηκε επιτελώντας το καθήκον του.

Λίγο πριν από τις 17:00 έφτασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον υπουργό Άμυνας Νίκο Δένδια, για να αποτίσει φόρο τιμής στον πιλότο.

«Η μοίρα δεν σε άφησε να ολοκληρώσεις το έργο σου. Έφυγες  πάνω στα χάλκινα φτερά σου. Η πολεμική αεροπορία έχασε ένα ικανότατο στέλεχος. Θα είμαστε πάντα δίπλα στην οικογένεια σου», είπε μεταξύ άλλων στον επικήδειο λόγο του ο διοικητής της 112 Πτέρυγας Μάχης, στην οποία υπηρετούσε ο 27χρονος ανθυποσμηναγός.

Συντετριμμένοι οι γονείς του 27χρονου που έφτασαν στην εκκλησία κρατώντας στα χέρια δύο φωτογραφίες του γιου τους όπου εικονίζεται εν ώρα πτήσης και με την επίσημη ενδυμασία του Σώματος. Ο χώρος της εκκλησίας γέμισε από στεφάνια στα οποία αποτυπώνεται ο πόνος του αποχαιρετισμού για τον ήρωα της Πολεμικής Αεροπορίας.

Λίγο πριν από τις 16:20 έφτασε στην εκκλησία το φέρετρο με τη σορό του Περικλή Στεφανίδη, τυλιγμένο με τη γαλανόλευκη σημαία.

Εξω από την εκκλησία βρέθηκε και το άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας προκειμένου να αποδώσει τιμές στον Ανθυποσμηναγό.

Ο 27χρονος μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, αλλά η καταγωγή του ήταν από το Παλαιό Αγιονέρι. Στην κηδεία του 27χρονου πιλότου θα παραστεί και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Η κηδεία του δεύτερου πιλότου του Canadair, του 34χρονου σμηναγού Χρήστου Μουλά, θα τελεστεί αύριο το πρωί στην εκκλησία του Αγίου Σεργίου στο Γαβαλοχώρι Αποκορώνα Χανίων.

Οι δύο νέοι έχασαν τη ζωή τους όταν το Canadair, με το οποίο πραγματοποιούσαν συνεχείς ρίψεις νερού, χτύπησε σε δέντρο, έχασε τον πλωτήρα του και συνετρίβη.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα