Στα χέρια των Αρχών βρίσκεται ένας 58χρονος άνδρας, σύζυγος της Τέτας Καμπουρέλη, ο οποίος συνελήφθη σήμερα το πρωί σε περιοχή της Αττικής από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για τη διάπραξη 4 διαρρήξεων και μίας απόπειρας διάρρηξης σε θυρίδες τράπεζας στο Χαλάνδρι, που διαπιστώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο.
Σημαντικό ρόλο στην εξιχνίαση της υπόθεσης διαδραμάτισε και η εξειδικευμένη αυτοψία και διερεύνηση του χώρου των θυρίδων από ειδικά κλιμάκια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών της Ελληνικής Αστυνομίας στο πλαίσιο των οποίων εντοπίστηκε βιολογικό υλικό (D.N.A.) του 58χρονου σε σημείο διερρηγμένης θυρίδας που επέτρεψε την ταυτοποίηση του. Σημειώνεται πως ο ίδιος διατηρούσε θυρίδα στην εν λόγω τράπεζα, γεγονός που του επέτρεπε να έχει πρόσβαση στον χώρο.
Πώς η ΕΛ.ΑΣ. έφτασε στα ίχνη του 58χρονου
Το βαρύ ποινικό μητρώο του, η προσπάθεια απόκρυψης των χαρακτηριστικών του κι ορισμένες άλλες ύποπτες κινήσεις εντός της τράπεζας, οι επισκέψεις του στο θησαυροφυλάκιο και το κρίσιμο χρονικό διάστημα τον περασμένο Αύγουστο, οδήγησαν την ΕΛ.ΑΣ. στην σύλληψη του 58χρονου συζύγου γνωστής αισθητικού για την μυθιστορηματική κλοπή τεσσάρων θυρίδων –με λεία περίπου 5.000.000 ευρω- Τράπεζας στο Χαλάνδρι, που διαπιστώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο.
Ο 58χρονος είχε αποκτήσει προ τριετίας θυρίδα που ήταν γειτονική σε εκείνες που διαρρήχθηκαν και φαίνεται ότι στόχευσε τα συγκεκριμένα τέσσερα τραπεζικά «συρτάρια» με χρήματα και τιμαλφή λόγω του μεγέθους τους.
Από την έρευνα προέκυψε ότι ο δράστης δεν είχε αντικλείδι και προχώρησε στην διάρρηξη των θυρίδων με εργαλεία και χειρουργικές παρεμβάσεις στις κλειδαριές. Κι αυτό σε μία ή δυο επισκέψεις του στο εν λόγω τραπεζικό κατάστημα το περασμένο καλοκαίρι.
Συνολικά φέρεται εντός του 2020 να είχε πραγματοποιήσει τουλάχιστον 5-6 επισκέψεις στο θησαυροφυλάκιο της τράπεζας στο Χαλάνδρι, ενώ φαίνεται να επισκέφθηκε τον εν λόγω χώρο και μετά την διαπίστωση της διάρρηξης και την αρχική έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.
Πριν από ένα 24ωρο ο 58χρονος που είχε κατηγορηθεί για κλοπές, υπεξαιρέσεις κι απάτες, κλήθηκε να δώσει δείγμα DNA που ταυτοποιήθηκε με γενετικό υλικό που είχε ήδη ανιχνευθεί σε μία από τις διαρρηγμένες θυρίδες.
Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. είχαν μπει περίπου 300 κάτοχοι θυρίδων του εν λόγω θησαυροφυλακίου και η έρευνα είχε εστιασθεί σε άτομα με περίεργη συμπεριφορά ή που είχαν διαπράξει παλαιότερα κι άλλα αδικήματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες η έρευνα είχε εστιασθεί και σε συγγενή άλλου ατόμου που είχε απασχολήσει προ επταετίας την επικαιρότητα, χωρίς ωστόσο να διακριβωθεί οτιδήποτε.
Ο 58χρονος που είχε εμπλακεί παλιότερα σε υποθέσεις με πλαστογραφίες αδειών αυτοκινήτων, αλλά και για ηλεκτρονικά παιγνίδια με πειραγμένο λογισμικό, αρνείται κάθε κατηγορία.
«Σαφάρι» για τα κλοπιμαία από το «ριφιφί»
Η σύλληψη του 58χρονου από τους άνδρες της ασφάλειας, έγινε στην περιοχή της Βάρης εκεί όπου είναι και το σπίτι της οικογένειας. Το σπίτι παραμένει κλειστό αυτή την ώρα.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι όντως διαπιστώθηκε ότι προσπάθησε να κρύψει τα χαρακτηριστικά του την ώρα που έμπαινε μέσα στο θησαυροφυλάκιο. Συνήθως φορούσε ένα καπέλο, ενώ προσπαθούσε να καλύψει τα χέρια του έτσι ώστε να μην αφήσει κάποιο στοιχείο, κάποιο δακτυλικό αποτύπωμα, γενετικό υλικό.
Ωστόσο το λάθος είναι ότι άφησε γενετικό υλικό σε μία από τις τέσσερις θυρίδες στο εσωτερικό της θυρίδα συνεπώς ήταν αδύνατο κάποιος να μπει να βάλει το χέρι σε εκείνο το σημείο αν δεν ήταν ιδιοκτήτης.
Αφού απομονώθηκε λοιπόν το συγκεκριμένο γενετικό υλικό του ζητήθηκε να δώσει και εκείνος και πλέον έγινε ταυτοποίηση.
Αναφορικά στα θύματα της κλοπής έχει διαπιστωθεί ότι μία από τις τέσσερις ιδιοκτήτριες των θυρίδων ήταν πελάτης της γνωστής αισθητικού.
Πηγή:Newpost.gr