Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΠόση σοκολάτα μπορούν να καταναλώσουν τα παιδιά;

Πόση σοκολάτα μπορούν να καταναλώσουν τα παιδιά;

Την τιμητική τους έχουν οι σοκολατένιες λιχουδιές κατά τις ημέρες του Πάσχα, οι οποίες κυριαρχούν σε ζαχαροπλαστεία και σούπερ μάρκετ με νονούς, συγγενείς και φίλους να συνηθίζουν να συνοδεύουν τις επισκέψεις τους με σοκολατένια γλυκίσματα για τα παιδιά.

Με όλη αυτή τη σοκολάτα γύρω τους, είναι δύσκολο να τους πείτε όχι όταν ζητάνε να τους δώσετε ακόμη ένα σοκολατένιο αβγουλάκι. Πόση σοκολάτα όμως μπορούν να φάνε τα παιδιά;

Σίγουρα τις ημέρες αυτές είμαστε πιο ελαστικοί και μπορούμε να επιτρέψουμε να φάνε λίγη παραπάνω σοκολάτα. Φροντίστε, όμως, να τρώνε κανονικό φαγητό, σύμφωνα με το καθημερινό τους πρόγραμμα, πριν να τους αφήσετε να φάνε πασχαλινά σοκολατένια αβγά. Πρέπει να έχετε υπόψη σας, όμως, ότι η γενική οδηγία είναι ότι τα παιδιά 2-3 ετών πρέπει να τρώνε μια μερίδα σνακ την ημέρα και τα μεγαλύτερα παιδιά μέχρι τρεις μερίδες. Μία μερίδα σοκολάτα μεταφράζεται σε 25-30 γραμμάρια όταν τα κλασικά σοκολατένια αβγά (που είναι κενά) ζυγίζουν περίπου 100 γραμμάρια. Προσοχή, τα μωρά δεν πρέπει να καταναλώνουν σοκολάτα για να μην εθιστούν στις υπερβολικά γλυκές γεύσεις.

Πηγή:vwoman.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα