Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΠροβληματίζει η αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού στη Θάσο

Προβληματίζει η αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού στη Θάσο

Δώδεκα νέες μολύνσεις κορονοϊού ανακοίνωσε χθες ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας για την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, επτά από τις οποίες στο νησί της Θάσου.

Η αύξηση των κρουσμάτων στο νησί προβληματίζει ιδιαίτερα. Από σήμερα κλειστό θα παραμείνει για 14 ημέρες και το Γυμνάσιο του Πρίνου όπου βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό μαθητές και γονείς. Ήδη είχαν διακοπεί τα μαθήματα, λόγω μολύνσεων, στο Δημοτικό Σχολείο της περιοχής, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ο Δήμαρχος του τόπου, Ελευθέριος Κυριακίδης ζήτησε χθες, από όλους τους αρμόδιους φορείς, να προχωρήσουν άμεσα στην αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο νησί. «Θεωρώ ότι πλέον είναι ο μοναδικός τρόπος προστασίας και αποφυγής περαιτέρω επιδείνωσης της επιδημιολογικής κατάστασης» σημείωσε χαρακτηριστικά. Με απόφασή του, σήμερα και αύριο δεν θα λειτουργήσουν στη Θάσο όλοι οι παιδικοί σταθμοί ενώ κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται σήμερα το πρωί στον Πρίνο, προκειμένου να υποβληθούν σε τεστ όσοι μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς το επιθυμούν.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι 18 Φεβρουαρίου έχει ανασταλεί η λειτουργία του 3ου Νηπιαγωγείου και της Β΄τάξης του Δημοτικού Σχολείου της Νέας Περάμου καθώς και στο Δημοτικό Σχολείο Οφρυνίου του Δήμου Παγγαίου.

Για την περιοχή της Δράμας, χθες, ανακοινώθηκε μόλις ένα νέο κρούσμα κορονοϊού.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα