Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΠαραλήρημα της τουρκικής κρατικής τηλεόρασης για την… παρέλαση στη Σάμο την 25η...

Παραλήρημα της τουρκικής κρατικής τηλεόρασης για την… παρέλαση στη Σάμο την 25η Μαρτίου

Δεν σταματά με τίποτα τις προκλήσεις η Άγκυρα, όπου σε καθημερινή βάση φροντίζει να δυναμιτίζει το κλίμα ειδικά σε ό,τι αφορά στην κυριαρχία των ελληνικών νησιών, ρίχνοντας μάλιστα τις «ευθύνες» στην Αθήνα.

Αυτή τη φορά στο επίκεντρο βρέθηκε η επέτειος της 25ης Μαρτίου και η παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στη Σάμο και οι προκλήσεις ήρθαν από την τουρκική κρατική τηλεόραση.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, το TRT Haber υποστήριξε πως «άλλο ένα βήμα της Αθήνας που προκαλεί αντίδραση. Έλληνες κομάντο πραγματοποίησαν παρέλαση στη Σάμο, η οποία σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης, θα πρέπει να είναι αποστρατικοποιημένη. Οι εικόνες μεταδόθηκαν στα κοινωνικά δίκτυα. Στη Σάμο δεν πρέπει να υπάρχουν στρατιώτες και όπλα και αυτό προκάλεσε αντίδραση. Η Άγκυρα εκφράζει με κάθε ευκαιρία την αντίθεσή της στις ενέργειες που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και καλεί την Ελλάδα να τηρεί τις συμφωνίες».

«Η Ελλάδα παραβιάζει αυτές τις συνθήκες, κι αν η Ελλάδα δεν υποχωρήσει τότε αμφισβητείται η κυριαρχία αυτών των νησιών γιατί παραβιάζει τους όρους. Άλλαξαν οι ισορροπία που είχε επιτευχθεί στο Αιγαίο με τις διεθνείς συνθήκες λόγω των ‘μαξιμαλιστικών πολιτικών’ της Ελλάδας» ανέφερε ο Τσαβούσογλου στην παλιότερη προκλητική δήλωσή του το κρατικό τουρκικό κανάλι πρόσθεσε διόλου τυχαία, στο ρεπορτάζ.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα