Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΠέντε νεαροί απέδρασαν από το Ίδρυμα Κράτησης Ανηλίκων και έκαναν κλοπές και...

Πέντε νεαροί απέδρασαν από το Ίδρυμα Κράτησης Ανηλίκων και έκαναν κλοπές και ληστεία

Περιπετειώδες ανθρωποκυνηγητό αναστάτωσε εν μέσω γενικού… μπλακ άουτ τον Βόλο, το βράδυ της Δευτέρας, για την σύλληψη πέντε νεαρών που δραπέτευσαν ομαδικά από το Ίδρυμα Κράτησης Ανηλίκων στη Νέα Ιωνία και επιδόθηκαν σε μια σειρά κλοπών, ενώ λήστεψαν και μια γυναίκα.

Οι νεαροί δραπέτες εκμεταλλεύτηκαν το σκοτάδι που επικρατούσε και επιχείρησαν να κλέψουν προϊόντα από ένα περίπτερο στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου. Όμως, η ιδιοκτήτρια αντιλήφθηκε τις προθέσεις τους και τηλεφώνησε στην Αστυνομία, αναγκάζοντάς τους να τραπούν σε φυγή.

Στη συνέχεια, οι δραπέτες έσπασαν με πέτρες τις τζαμαρίες πέντε καταστημάτων και έκλεψαν όσα χρήματα βρήκαν στις ταμειακές μηχανές. Τέλος, επιτέθηκαν στην περιοχή των Παλαιών σε μια 50χρονη που κατευθυνόταν προς τα ΚΤΕΛ του Βόλου και προσπάθησαν να αρπάξουν την τσάντα της. Η γυναίκα αντιστάθηκε, κατάφερε να συγκρατήσει την τσάντα και άρχισε να καλεί σε βοήθεια, ωστόσο οι δράστες άρπαξαν το κινητό της και διέφυγαν στα γύρω στενά.

Δυνάμεις της Ο.Π.Κ.Ε., της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και της Τροχαίας που είχαν ήδη κινητοποιηθεί για να εντοπίσουν τους πέντε δραπέτες, ξεκίνησαν αναζητήσεις στην γύρω περιοχή και έκαναν εκτεταμένες έρευνες σε εγκαταλελειμμένα κτίρια, ώσπου τελικά εγκλώβισαν δυο από τους νεαρούς και τους συνέλαβαν, ενώ μισή ώρα αργότερα συνελήφθη ένας ακόμη. Και οι τρεις επέστρεψαν στο Ίδρυμα όπου κρατούνται με εισαγγελικές αποφάσεις, με τις έρευνες για τον εντοπισμό των άλλων δύο να συνεχίζονται.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα