Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟ Γρηγόρης Λέων αναλύει το σκίτσο του πνιγμού της Μαλένας - Βλέπει...

Ο Γρηγόρης Λέων αναλύει το σκίτσο του πνιγμού της Μαλένας – Βλέπει ασφυκτικό θάνατο και για την Ίριδα

Λίγες ώρες μετά την ανάρτηση “φωτιά” με το σκίτσο που παραπέμπει σε ασφυκτικό θάνατο, ο Γρηγόρης Λέων αναλύει την εικόνα που “ανέβασε” στα social media, εξηγώντας τα σημάδια που είχε στη μύτη και το μάγουλό της η Μαλένα, το πρώτο παιδί της οικογένειας Δασκαλάκη που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 3,5 ετών.

“Έχει ακουστεί το προηγούμενο διάστημα ότι δεν μπορεί να πρόκειται για ασφυκτικό θάνατο, γιατί οι εκδορές ήταν πάρα πολύ ψηλά. Προσκόμισα δημόσια αυτή τη βιβλιογραφία, γιατί λέει ξεκάθαρα τον τρόπο που μπορεί να υπάρξει ένας ασφυκτικός θάνατος με το ένα χέρι. Εδώ πρόκειται για αριστερόχειρα δράστη. Στη φωτογραφία που βλέπουμε στο παιδάκι, βλέπουμε ο δράστης δεν είναι αριστερόχειρας,” εξήγησε ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR.

“Η άποψή μου δεν αλλάζει. Και στις δύο περιπτώσεις νομίζω ότι ο ασφυκτικός θάνατος προκρίνεται. Είχα εξηγήσει για την περίπτωση της Μαλένας ότι δεν πρέπει να στηριχτούμε σε ένα εύρημα. Λόγω των αστοχιών που είχαμε, έχουμε λιγότερα ευρήματα, όμως τα ευρήματα μιλάνε και πρέπει να τα μεταφράσουμε σωστά”, πρόσθεσε ο ιατροδικαστής.

Ο κ. Λέων βλέπει ασφυξία και στην περίπτωση της Ίριδας, του βρέφους 6 μηνών, που πέθανε δεύτερο, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την συγκεκριμένη περίπτωση “τον ορισμό του ασφυκτικού θανάτου”. “Όσον αφορά την Ίριδα, εκεί τα πράγματα είναι ακόμα πιο ξεκάθαρα. Εκεί έχουμε τον ορισμό του ασφυκτικού θανάτου. Εδώ έχουμε μια πληρέστερη ιατροδικαστική εξέταση, με περισσότερα ευρήματα που δεν αφήνουν κανένα απολύτως περιθώριο για ελιγμούς”, υπογράμμισε ο ιατροδικαστής.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα