Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΝέες περιοχές στο «βαθύ κόκκινο», ποιες βγαίνουν

Νέες περιοχές στο «βαθύ κόκκινο», ποιες βγαίνουν

Τη διαφοροποίηση στις αποχρώσεις στον χάρτη ασφάλειας και προστασίας από τον Covid-19 παρουσίασε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως εξήγησε, αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου παρατηρείται μόνο σε 10 Περιφερειακές Ενότητες, τρεις είναι σταθερές, ενώ σε 61 – μεταξύ αυτών και σε Αττική και Θεσσαλονίκη – καταγράφεται μείωση.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, στο βαθύ κόκκινο εντάσσονται από το πρωί του Σαββάτου, λόγω σημαντικής αύξησης-εξαιρετικής επικινδυνότητας του επιδημιολογικού φορτίου ο δήμος Βισαλτίας Σερρών, αλλά και ο δήμος Μεσολογγίου Αιτωλοακαρνανίας, στον οποίο τα κρούσματα πενταπλασιάστηκαν (233 έναντι 49 στις 27/4). Ο κ. Χαρδαλιάς ζήτησε επαγρύπνηση από τους κατοίκους των περιοχών αυτών. Το ίδιο είπε και για Κάλυμνο, που είναι έως τιςε 17/5 σε καθολικό lockdown. Μάλιστα, έκανε γνωστό πως στο νησί δεν θα λειτουργήσουν από Δευτέρα τα σχολεία.

Στο βαθύ κόκκινο παραμένουν οι Π.Ε. Αττικής, Βοιωτίας, Ευρυτανίας, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Κοζάνης, Θάσου, Καβάλας, Λέσβου, καθώς και οι δήμοι Φαιστού Ηρακείου, Σερρών και Αμφίπολης, Καστοριάς, Βόλου, Ξάνθης, Μαρώνειας-Σαππών και Ιάσμου Ροδόπης.

Αντιθέτως, λόγω βελτίωσης της κατάστασης, βγαίνουν από το βαθύ κόκκινο και εντάσσονται από τη Δευτέρα στο κόκκινο η Π.Ε. Χαλκιδικής και οι δήμοι Διδυμοτείχου, Πέλλας, Έδεσσας, Αλμωπίας, Σιντικής Σερρών, Ορεστίδος Καστοριάς, Διρφύων-Μεσσαπίων Εύβοιας, Αιγιάλειας, Δυτικής Αχαΐας και Καλαβρύτων.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα