Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΜεγάλος σεισμός στο Ηράκλειο: Εγκλωβισμένοι στο Αρκαλοχώρι – Πληροφορίες για τραυματίες

Μεγάλος σεισμός στο Ηράκλειο: Εγκλωβισμένοι στο Αρκαλοχώρι – Πληροφορίες για τραυματίες

Τρεις τουλάχιστον είναι οι εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια σπιτιών στο Αρκαλοχώρι μετά τον μεγάλο σεισμό που σημειώθηκε στην περιοχή.

Ήδη στο σημείο βρίσκεται ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής, της αστυνομίας καθώς και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που είναι έτοιμα να συνδράμουν σε κάθε περιστατικό.

Οι πληροφορίες του cretapost αναφέρουν πως έχουν εντοπιστεί εγκλωβισμένοι στην περιοχή του Προφήτη Ηλία καθώς και στον Πατσίδερο ενώ ενδέχεται να υπάρχουν και τραυματισμένοι πολίτες.

Ο μεγάλος σεισμός

Μεγάλος σεισμός ταρακούνησε την Κρήτη, κάνοντας τους Κρητικούς να πεταχτούν από  τα σπίτια τους καθώς η σεισμική δόνησή ήταν έντονη και μεγάλης διάρκειας.

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 09.17 και  ήταν εντάσεως 5,8 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού, ο σεισμός είχε επίκεντρο περιοχή 23 χιλιόμετρα δυτικά-βορειοδυτικά της Άρβης, κοντά στο Ηράκλειο. Το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 10 χιλιόμετρα.

Οι σεισμικές δονήσεις πάντως είναι συνεχείς με την πιο ισχυρή να είναι εκείνη των 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στις 09:37.

Από την άλλη η αρχική εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού Ινστιτούτου ήταν 6,5 Ρίχτερ.

sismos

Οι πρώτες εικόνες

Πανικός επικρατεί τόσο στο Αρκαλοχώρι όσο και στο Ηράκλειο από κατοίκους που πετάχτηκαν από τα σπίτια τους εξαιτίας του ισχυρού σεισμού.

Ο σεισμός προκάλεσε έντονη αναστάτωση. Τα σπίτια «χόρευαν» στον ρυθμό των Ρίχτερ ενώ ο κόσμος πετάχτηκε έξω έντρομος.

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν υποστεί ζημιές αρκετά σπίτια στο Αρκαλοχώρι με τους φορείς να βρίσκονται σε μία διαδικασία μίας πρώτης αυτοψίας.

zhmies-arkaloxwri-2

zzhmies-arkaloxwri

 

Αναστάτωση υπάρχει στα σχολεία καθώς πολλοί γονείς τηλεφωνούν να δουν αν είναι καλά τα παιδιά τους ενώ πολλοί μεταβαίνουν στα σχολεία προκειμένου να τα παραλάβουν.

sxoleia-seismos

sxoleia-seismos-2Σε πολλά σχολεία τα παιδιά κάθονται στις κερκίδες, όπως προβλέπεται από τον κανονισμό με τους εκπαιδευτικούς να περιμένουν οδηγίες από την πολιτική προστασία για το τί θα γίνει από εδώ και πέρα.

 

 

Πηγή:Cretapost.gr

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα