Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΜαρία Καρυστιανού στην Ευρωβουλή για την τραγωδία των Τεμπών: Είμαστε η φωνή...

Μαρία Καρυστιανού στην Ευρωβουλή για την τραγωδία των Τεμπών: Είμαστε η φωνή των νεκρών μας (ΒΙΝΤΕΟ)

Εκδήλωση για την τραγωδία των Τεμπών διοργάνωσε η ευρωομάδα της Αριστεράς, με κεντρικούς ομιλητές συγγενείς θυμάτων καθώς και τον ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης ο οποίος σε δηλωσή του μετά την ολοκλήρωσή της, είπε για τους συγγενείς των θυμάτων: « Είναι ήρωες που παλεύουν για τη δημοκρατία στην πατρίδα μας».

Επιπλέον τους διαβεβαίωσε πως «δεν θα σας εγκαταλείψουμε ποτέ» και επανέλαβε αυτό που είπε και τις προηγούμενες ημέρες, ότι σε περίπτωση που εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα υπάρχει προστασία για τους βουλευτές, δεν θα υπάρχει ασυλία, προσθέτοντας πως «αυτό έχει να κάνει με την κοινή λογική».

Στην ομιλία της η Μαρία Καρυστιανού, η οποία έχασε την κόρη της σε ηλικία 19 ετών στο τραγικό δυστύχημα είπε: «ήρθαμε για να μιλήσουμε για την αξία της ζωής, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Είμαστε η φωνή των νεκρών μας. Είναι σαν να ακούτε τη φωνή της κόρης μου».

Η πρόεδρος του Συλλόγου «Τέμπη 2023» στην συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία της, αναφέρθηκε στο δράμα που βιώνουν οι οικογένειες των 57 αδικοχαμένων της φονικής σύγκρουσης στα Τέμπη.

«Στη χώρα σας θα τολμούσε κανείς να βάλει τιμή στην ανθρώπινη ζωή; Σε εμάς την κοστολόγησαν, όσο ένα εισιτήριο του τρένου. Τα παιδιά μας δεν ήθελαν να πεθάνουν, ήθελαν να ζήσουν, να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους. Δεν ήταν αυτή η μοίρα τους, ούτε ήταν “θυσία” όπως χαρακτηρίστηκαν» είπε με το ακροατήριο να κρέμεται από τα χείλη της. Καταλήγοντας σημείωσε «θα έδινα τα πάντα για να μην ήμουν εδώ να σας μιλάω».

Στην αρχή της εκδήλωσης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του δυστυχήματος στα Τέμπη.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης στην ομιλία του αναφέρθηκε επίσης και στο ψήφισμα για το κράτος δικαίου, λέγοντας ότι «το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν έστειλε ένα μήνυμα στη χώρα, αλλά έστειλε ένα μήνυμα στην κυβέρνηση».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα