Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΚορωνοϊός: Στις 5 μέρες η καραντίνα για ασυμπτωματικούς ασθενείς

Κορωνοϊός: Στις 5 μέρες η καραντίνα για ασυμπτωματικούς ασθενείς

Στις πέντε από δέκα μέρες μειώνεται η καραντίνα για τους ασυμπτωματικούς ασθενείς με Covid-19, όπως αποφασίστηκε από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, κατά τα πρότυπα των νέων οδηγιών του CDC. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την απόφαση αναμένεται να ανακοινωθούν προσεχώς.

Σε δηλώσεις του νωρίτερα στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης είχε αναφέρει πως εφόσον η Επιτροπή αποφάσιζε τη μείωση του χρόνου απομόνωσης θα το αποδεχόταν η κυβέρνηση «ώστε να πάμε σε ένα πλαίσιο σύντμησης της καραντίνας κατά τα πρότυπα των ΗΠΑ από τις 10 μέρες στις 5». Μετά το πέρας του διαστήματος αυτός αυτού, όπως είπε, η εισήγηση θα είναι για άλλες 5 μέρες με μάσκα.

Εξηγώντας το σκεπτικό, ο κ. Πλεύρης είπε ότι ο χρόνος ολοκλήρωσης της νόσησης στην περίπτωση της μετάλλαξης Όμικρον είναι 48-72 ώρες. Όπως σημείωσε ο ίδιος, ο περιορισμός της διάρκειας της απομόνωσης είναι σημαντική και από άποψη επιδημιολογική, αλλά και για την ευρύτερη λειτουργία της κοινωνίας, δεδομένου ότι το μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού είναι πιθανό να νοσήσει.

Ο υπουργός προανήγγειλε την επίσπευση της εφαρμογής των νέων μέτρων, σημειώνοντας πάντως πως αύριο το μεσημέρι θα συνεδριάσει η Επιτροπή και θα αξιολογήσει τα δεδομένα. Σημείωσε παράλληλα πως τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί είναι επαρκή και δεν χρειάζεται να πάμε σε παραπάνω μέτρα.

Εξέφρασε την εκτίμηση ότι με την παραλλαγή Όμικρον θα δούμε «τρομακτική αύξηση των κρουσμάτων» η οποία όμως δεν θα φέρει περαιτέρω πίεση στο ΕΣΥ. Όπως είπε, από χθες η άνοδος των ημερήσιων κρουσμάτων στην Αττική ήταν 370% και συνολικά στην επικράτεια 150%, κάτι που παραπέμπει σε χαρακτηριστικά επικράτησης της Όμικρον.

naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα