Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΘεσσαλονίκη: Συναυλία μνήμης για τους 57 νεκρούς στην Καλαμαριά

Θεσσαλονίκη: Συναυλία μνήμης για τους 57 νεκρούς στην Καλαμαριά

Ένα ρέκβιεμ για τα Τέμπη στην Καλαμαριά – Συναυλία μνήμης για τους 57 νεκρούς
🎼 Ένας χρόνος και ένας μήνας συμπληρώθηκε από το βράδυ που στα Τέμπη πάγωσε ο χρόνος.

Το βαρύ πένθος στο οποίο βυθίστηκε ολόκληρη η χώρα για τους 57 αδικοχαμένους συνανθρώπους μας στην πλέον πολύνεκρη τραγωδία της σύγχρονης Ελλάδας, είναι ακόμα εδώ και η ελάχιστη τιμή που μπορεί να αποδοθεί σε εκείνους είναι η μνήμη και η διατήρησή της.

🎼 Η Αντιδημαρχία Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Πολιτισμού του Δήμου Καλαμαριάς σε συνεργασία με την Ορχήστρα και τη Χορωδία Νέας Γενιάς, διοργανώνουν μια συναυλία στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών.

🎼 40 μουσικοί επί σκηνής θα παρουσιάσουν μία γκάμα μουσικών ακουσμάτων, όπως μέρη των Requiem των Mozart, Verdi και Faure, συνθέσεις των Puccini και άλλων.
Επίσης, στη συναυλία θα γίνει η πρεμιέρα των έργων των Η. Ουζούνη και Ι. Σιούτη, των συνθετών που επιλέχθηκαν στο ανοιχτό κάλεσμα για νέα έργα που διεξήγαγε η Ορχήστρα, γραμμένα ειδικά για αυτό το γεγονός.

🎼 Στόχος της εκδήλωσης είναι να στηριχτούν συναισθηματικά οι οικογένειες και οι φίλοι των θυμάτων και η μουσική και ο πολιτισμός ήταν ανέκαθεν ο πλέον συμβολικός τρόπος, αφού μιλά κατευθείαν στην καρδιά.

🎼 Η συναυλία θα λάβει χώρα την Κυριακή 31 Μαρτίου στις 20:30 στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Ναύαρχος Βότσης» (Μ. Αλεξάνδρου & Αν. Θράκης 9).

Τη διεύθυνση της ορχήστρας και την ευθύνη της παραγωγής έχει ο μουσικός της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Καλαμαριάς, Ροδόλφος Πάρτος, ενώ η επιμέλεια της αφίσας είναι της Sarah Bernardy.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα