Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΔράσεις για την παγκόσμια ημέρα για τον αυτισμό διοργανώνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών

Δράσεις για την παγκόσμια ημέρα για τον αυτισμό διοργανώνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών

Σειρά δράσεων για τους ωφελούμενούς τους προγραμματίζουν με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για τον αυτισμό τα ΚΔΑΠ-ΑμεΑ και οι στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης του δήμου Νεάπολης-Συκεών, στο πλαίσιο της εξωστρέφειας και της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινότητας.

Συγκεκριμένα οι ωφελούμενοι και τα στελέχη των δύο δομών αυτών θα παρακολουθήσουν την Παρασκευή 29 Μαρτίου στις 15:00 μετά το μεσημέρι στην δημοτική βιβλιοθήκη Συκεών “Αντώνης Σαμαράκης” το μουσικό παραμύθι “Η Ρίνα η καρδερίνα”. Στην παράσταση συμμετέχουν οι μουσικοί κα Μάγδα Βούρδα και κα Σεβαστή Τσακίρογλου με την φιλική συμμετοχή της μουσικού κας Νικολέτας Γκαμάγκαρη.

Παράλληλα ανήμερα της παγκόσμιας ημέρας την Τρίτη 2 Απριλίου, το ΚΔΑΠ-ΑμεΑ Συκεών διοργανώνει στις 10:30 το πρωί δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε συνεργασία με το 2ο νηπιαγωγείο Νεάπολης στο χώρο του σχολείου με την ψυχολόγο, κα Ανθούλα Κάγιου και την κοινωνική λειτουργό, κα Μερσίνη Καμπάκη. Ακολούθως οι ωφελούμενοι συνοδευόμενοι από τα στελέχη της δομής θα συμμετάσχουν σε εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό με θέμα “Ο Αθλητισμός ενώνει” που διοργανώνει το Οικοτροφείο Αριάδνη στο αθλητικό κέντρο Πυλαίας.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με μία ανοιχτή για το κοινό εκδήλωση με ελεύθερη είσοδο στις 18:30 το απόγευμα της Τρίτης 2 Απριλίου στο σιντριβάνι των Πεύκων στην συμβολή της οδού Ειρήνης με την λεωφόρο Παπανικολάου. Την δράση διοργανώνει ο σύλλογος φίλων ατόμων με αναπηρία “αλλάΖΩ” και την ντύνει μουσικά η μουσική σχολή “Σείριος”. Υπενθυμίζεται ότι τα ΚΔΑΠ-ΑμεΑ και οι ΣΥΔ Νεάπολης-Συκεών λειτουργούν υπό την ευθύνη της κοινωφελούς επιχείρησης υπηρεσιών Νεάπολης-Συκεών και υπάγονται στην αντιδημαρχία κοινωνικής πολιτικής.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα