Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΓια τρίτη ημέρα καίει η φωτιά στα Βίλια - Μάχη με...

Για τρίτη ημέρα καίει η φωτιά στα Βίλια – Μάχη με τις αναζωπυρώσεις

Για τρίτη ημέρα καίει η φωτιά στα Βίλια με το πύρινο μέτωπο σε Παλαιοχώρι και Θέα να μαίνεται ανεξέλεγκτο σε απόσταση αναπνοής από τις πρώτες κατοικίες, με αποτέλεσμα να απομακρυνθούν οι κάτοικοι που παρέμεναν στις οικίες τους παρά τη χθεσινή εντολή εκκένωσης.
«Στο Παλαιοχώρι είναι ανεξέλεγκτη η φωτιά, είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση. Θα είναι δύσκολο να την περιορίσουν σήμερα, μιλάμε για ένα μέτωπο 25-30 χλμ, ίσως και μεγαλύτερο. Η φωτιά βρίσκει συνεχώς καύσιμη ύλη» δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και τον Γιώργο Αποστολίδη, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Αττικής, Βασίλης Κόκκαλης. Όπως είπε, το βράδυ υπήρξε αναζωπύρωση στα Βίλια και κάποιοι πυροσβέστες εγκλωβίστηκαν, αλλά ευτυχώς απεγκλωβίστηκαν κι είναι καλά στην υγεία τους.

Ο κ. Κόκκαλης έκανε λόγο για εμπρησμό, τονίζοντας ότι δεν είναι τυχαίες οι φωτιές από τη μία άκρη της Αττικής στην άλλη σε παρθένο πυκνό δάσος.Στη μάχη της φωτιάς αυτή την ώρα όλα τα διαθέσιμα εναέρια μέσα.

Επιχειρούν 8 ελικόπτερα και 3 αεροσκάφη, που συνδράμουν τις προσπάθειες των επίγειων δυνάμεων. Επί τόπου βρίσκονται 370 πυροσβέστες με 130 οχήματα, 9 πεζοπόρα τμήματα εθελοντών και 5 πεζοπόρα του στρατού.

Όσον αφορά την πυρκαγιά στη Λαυρεωτική, κινητοποιήθηκαν δύο αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο, λόγω αναζωπυρώσεων στην περιοχή.Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, στη λίστα Κινδύνου Κατηγορίας 3 (υψηλός κίνδυνος) βρίσκονται οι εξής περιοχές: Αττική και Κύθηρα, Εύβοια, Στερεά Ελλάδα, Δυτική Ελλάδα, Ήπειρος, Θεσσαλία

Το μέγεθος της καταστροφής από την πρόσφατη μεγάλη πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη και την απόγνωση πυρόπληκτων περιέγραψε στον Αθήνα 9.84 ο πρόεδρος της κοινότητας Αφιδνών, Ανδρέας Θεοδωρακόπουλος.

Υπάρχουν συμπολίτες μας που αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους, αφού κάηκαν ακόμη και τα χρήματά τους, είπε, ενώ αναφέρθηκε σε δύο εγκαυματίες που νοσηλεύονται, με τον έναν να βρίσκεται στην εντατική. Σήμερα συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο της περιοχής, όπου θα παρουσιαστεί, σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρακόπουλο, πρόταση αποκατάστασης την οποία έχουν συντάξει ειδικοί επιστήμονες.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα