Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΑλεξανδρούπολη: Εκκενώθηκε γηροκομείο – 130 ηλικιωμένοι σε δομές της Μητρόπολης

Αλεξανδρούπολη: Εκκενώθηκε γηροκομείο – 130 ηλικιωμένοι σε δομές της Μητρόπολης

Δραματικές στιγμές βίωσαν όλη τη νύχτα οι κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης, όπου εκκενώθηκαν επιπλέον 8 οικισμοί, αλλά και το νοσοκομείο της χώρας.

Για προληπτικούς λόγους απομακρύνθηκαν περίπου 130 ηλικιωμένοι και από το Ιωακείμιο γηροκομείο και το Σταυρίδειο εκκλησιαστικό ίδρυμα χρονίως πασχόντων της Ι. Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης, με τη συνδρομή της δημοτικής Αρχής Αλεξανδρούπολης.

Με έκδηλη συναισθηματική φόρτιση ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την επιχείρηση μεταφοράς των ηλικιωμένων σημειώνοντας ότι η προστασία τους του προσέφερε τη μεγαλύτερη ικανοποίηση της ζωής του.

«Ζητήσαμε τη συνδρομή του ΚΤΕΛ Αλεξανδρούπολης που διέθεσε λεωφορεία για τη μεταφορά σε ασφαλές σημείο των φιλοξενούμενων των δύο δομών της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης. Συνοδεία αστυνομικών και με τη βοήθεια του προσωπικού το οποίο κλήθηκε από τους ιερείς απομακρύνθηκαν σε δύο γκρουπ καθώς η φωτιά είχε πλησιάσει τα δύο κτίρια».

Σύμφωνα με τον κ. Ζαμπούκη δυστυχώς δεν ήταν εφικτή η μετακίνηση περίπου 70 ηλικιωμένων που είναι κλινήρεις για την ασφάλεια των οποίων μετέβησαν στο σημείο ικανές πυροσβεστικές δυνάμεις.

ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα