Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΑγόρασε Ι.Χ από εταιρεία “φάντασμα” στην Βουλγαρία και τον “κυνήγησαν” για λαθρεμπόριο

Αγόρασε Ι.Χ από εταιρεία “φάντασμα” στην Βουλγαρία και τον “κυνήγησαν” για λαθρεμπόριο

Πόσο κοστολογείται ένα αυτοκίνητο “αντίκα” στην Βουλγαρία ή ένα ΙΧ μεσαίας κατηγορίας; Από 250 εως 300 ευρώ και το δέλεαρ είναι μεγάλο, αν και τα αυτοκίνητα χαρακτηρίζονται “σαπάκια”.

Ένας ιδιώτης, αλλά και ένας έμπορος αυτοκινήτων στον Βόλο, παραπέμφθηκαν για λαθρεμπόριο, με τον πρώτο να πέφτει θύμα απάτης , ενώ ο δεύτερος αγόρασε δέκα αυτοκίνητα με 300 ευρώ το ένα για να τα πουλήσει.

Χθες στο Τριμελλές του Βόλου εκδικάστηκε η υπόθεση του ιδιώτη , που βρήκε από αγγελία το αυτοκίντο των “ονείρων” του στην Βουλγαρία με 250 ευρώ, το αγόρασε και στην Ελλάδα διώχθηκε ποινικά γιατί τα τιμολόγια που προσκόμισε στο τελωνείο ηταν εικονικά αφού η εταιρεία ηταν “φάντασμα”.

Για πλαστογραφία και λαθρεμπόριο διώχθηκε από τις τελωνειακές αρχές ο ιδιώτης από τον Βόλο και πλήρωσε πανάκριβα την επιλογή του να αγοράσει αυτοκίνητο από την Βουλγαρία.

“Βρήκα μια αγγελία για ένα σπορ αυτοκίνητο σε ηλεκτρονικό κατάστημα ετιαρείας στην Βουλγαρία. Επειδή πιάνουν τα χέρια μου , είπα θα το αγοράσω και θα το φτιάξω όπως θέλω εγω, για να εχω να το βλεπω και να το χαίρομαι. Πήγα στην Βουλγαρία και 90 χιλιόμετρα από τα σύνορα βλέπει κανείς ατελείωτες μάντρες αυτοκινήτων .

Βρήκα την εταιρεία που είχα επικοινωνήσει και διαπιστωσα ότι στεγαζόταν σε ένα κτίριο με αρκετά γραφεία, είχε υπαλλήλους και φορτωτικές συνεργαζόμενες επιχειρήσεις. Τίποτα δεν μου φάνηκε περίεργο. Ο εκτελωνιστής στον Βόλο μου ζήτησε να ελέγξω το κάθε τι οπως και έκανα και το εκτελώνισα. Δυο χρόνια μετά με καλούν από το τελωνείο να μου πουν ότι είμαι λαθρέμπορος και πλαστογράφος γιατί το τιμολόγιο αγοράς που παρουσίασα είναι εικονκό και η εταιρεία που το αγόρασα είναι “φάντασμα”. Σοκαρίστηκα, τα έχασα και εμπλεξα σε μια απίστευτη περιπέτεια”, είπε στα gegonota.news ο ιδιώτης.

“Στο τελωνείο πλήρωσα 600 ευρώ και 1700 ευρώ πρόστιμο και με ενημέρωσαν ότι θα κινηθούν αυτεπάγγελτα. Μπορεί να καταλάβει κανείς το σοκ που πέρασα”, συμπλήρωσε. Χθες η πρόεδρος του δικαστηρίου ρώτησε το θύμα της απάτης , πως και δεν είχε ακούσει ποτέ για τις “μαιμού” εταιρείες της Βουλγαρίας και απάντησε πως τίποτα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στα γραφεία δεν τον υποψίασε, ενώ όπως έγινε γνωστό στο δικαστήριο την δικαιοσύνη έχουν απασχολήσει με την ίδια εταιρεία “φάντασμα” και άλλες υποθέσεις.

Ο ιδιώτης που κατηγορήθηκε για πλαστογραφία και λαθρεμπόριο , απαλλάχθηκε από το δικαστήριο.

Πηγή: gegonota.news

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα