Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΈτσι μπορείτε να απασχολήσετε το παιδί σας δημιουργικά το καλοκαίρι

Έτσι μπορείτε να απασχολήσετε το παιδί σας δημιουργικά το καλοκαίρι

Yπάρχουν πολύ ωραίες ιδέες για να απασχολήσετε τα παιδιά σας μαθαίνοντάς τους ταυτόχρονα να χρησιμοποιούν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους. Είναι σημαντικό να κρατήσετε απασχολημένα τα παιδιά σας το καλοκαίρι τόσο για τη δική τους, όσο για τη δική σας ψυχολογία.

Μπορεί τα παιδάκια σας να ανυπομονούσαν να τελειώσει το σχολείο αλλά όταν όντως τελείωσε σίγουρα συνειδητοποιήσατε ότι δεν είχαν τι να κάνουν (με αποτέλεσμα να επικρατεί χαμός μέσα στο σπίτι σας καθημερινά). Υπάρχουν αμέτρητα πράγματα που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά σας αυτό το καλοκαίρι. Μπορείτε να σκεφτείτε πολλούς τρόπους για αναπτύξουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους. Αφήστε τα λίγο πιο ελεύθερα να ζήσουν ένα ξέγνοιαστο καλοκαίρι και δώστε τους το έναυσμα να σκεφτούν και δικούς τους δημιουργικούς τρόπους για παιχνίδι και απασχόληση.

Σε κάθε περίπτωση, το κάθε παιδί είναι μοναδικό και δεν είναι κακή ιδέα να ρωτάτε το παιδί σας τι θα του άρεσε να κάνει. Οι ιδέες παρακάτω είναι ενδεικτικές για να τα κρατήσετε απασχολημένα στο σπίτι αλλά και κοντά σε αυτό.

Ακολουθούν tips που μπορεί να σας λύσουν τα χέρια

Φτιάξτε ημερολόγιο
Μπορεί τα παιδιά σας να δημιουργήσουν ένα ημερολόγιο στο οποίο θα γράφουν καθημερινά όλα όσα μάθανε μέσα στη μέρα τους ή πράγματα που τους εντυπωσίασαν. Μπορούν επίσης στο ημερολόγιό τους να κολλάνε διάφορα εισιτήρια από παιδικές ταινίες, θεατρικές παραστάσεις, λουλούδια ή διάφορα άλλα μπιχλιμπίδια που τους κινούν το ενδιαφέρον.

Εκδρομή
Στα παιδιά αρέσει πολύ η εξερεύνηση και θα ενθουσιαστούν με την ιδέα μια εκδρομής. Πείτε στα παιδάκια σας να φέρουν και τους φίλους τους και πηγαίντε μια εκδρομή στη φύση. Μπορεί να είναι πολύ κοντά στο σπίτι σε ένα κοντικό δάσος. Σημασία έχει να βγουν από το σπίτι και να αφήσουν την φαντασία τους ελεύθερη. Αφήστε τα να μαζέψουν φύλλα, λουλούδια και κλαδιά για να φτιάξετε μετά ένα όμορφο κολάζ.

Δημιουργήστε χάρτινα σπιτάκια
Αγοράστε από το βιβλιοπωλείο της γειτονιάς σας ένα λευκό κουτί και πείτε στα παιδάκια σας να φτιάξουν σπιτάκια. Κόψτε μαζί τα παράθυρα, τις πόρτες, φτιάξτε σκεπή και βάλτε κουρτίνες από ύφασμα. Προτρέψτε τα μεγαλύτερα παιδιά να φτιάξουν και αυτά σπίτια χρησιμοποιώντας τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους.

Ζωγραφίστε Στρώστε ένα μεγάλο παλιό σεντόνι στη βεράντα ή τον κήπο και τοποθετήστε πάνω μερικά άδεια μπουκάλια και μπογιές. Πείτε στα παιδάκια σας να βάψουν το κάθε μπουκάλι με διαφορετικό τρόπο ώστε να κάνετε και ένα τεστ στη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους.

Αφήστε τα παιδάκια σας να ζωγραφίσουν με όποιο τρόπο θέλουν!

Μόδα
Τα παιδιά λατρεύουν να ζωγραφίζουν τα δικά τους ρούχα. Γιατί λοιπόν να μην αξιοποιήσετε αυτό το ταλέντο δημιουργικά;

Φαντάζεστε πόσο θα ενθουσιαστούν αν τους δώσετε τη δυνατότητα να ζωγραφίσουν το δικό τους μπλουζάκι. Αγοράστε μπογιές και υφάσματα και δώστε τους το ελεύθερο να φτιάξουν τη μπλούζα τους όπως επιθυμούν. Τα παιδάκια σας θα ενθουσιαστούν ακόμα περισσότερο όταν μπορούν να φοράνε το δικό τους δημιούργημα και να το επιδεικνύουν και στους φίλους τους.

Ασχοληθείτε με την κηπουρική
Τα παιδιά λατρεύουν την κηπουρική και δεν υπάρχει καλύτερη απασχόληση από το να τους δώσετε ένα μικρό τμήμα του κήπου σας ή 2 γλάστρες στη βεράντα που να έχουν την πλήρη επίβλεψη. Αφήστε τα να φροντίζουν μόνα τους τα φυτά τους ώστε να βλέπουν πώς μεγαλώνουν.

Μαγειρέψτε παρέα
Μια από τις αγαπημένες ενασχολήσεις των παιδιών είναι η μαγειρική. Φτιάξτε μαζί νόστιμα cupcakes και μετά αφήστε τα να τα διακοσμήσουν με πολύχρωμες κρέμες, τρούφες και σοκολατάκια. Μπορεί το αποτέλεσμα να μην είναι και τόσο ευπαρουσίαστο αλλά σημασία έχει να περάσουν καλά τα παιδιά σας και να διασκεδάσουν κάνοντας κάτι δημιουργικό.

Πηγή: News4health.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα