Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΆρση lockdown: Ανοιχτά μαγαζιά τις Κυριακές 16 και 23 Μαΐου

Άρση lockdown: Ανοιχτά μαγαζιά τις Κυριακές 16 και 23 Μαΐου

Τη δυνατότητα λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, 16 και 23 Μαΐου 2021, κατ’ εξαίρεση κάθε άλλης διάταξης, προβλέπει το ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε για τα νέα μέτρα που ισχύουν μετά την άρση του lockdown. Μάλιστα, αυτό είχε ήδη γνωστοποιηθεί στους εργαζόμενους σε μεγάλες αλυσίδες που είχαν ενημερωθεί πως θα δουλέψουν αυτή την Κυριακή πριν υπάρχει σχετική επίσημη ανακοίνωση.

Από την πλευρά της, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), κατήγγειλε την προετοιμασία καταστημάτων του λιανεμπορίου να λειτουργήσουν την προσεχή Κυριακή, 16 Μαΐου, «χωρίς κανένας νόμος να το επιτρέπει».

Σύμφωνα με το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων του κλάδου, οι εργοδότες πρωτοστατούν στον παραπάνω σχεδιασμό δια του Συνδέσμου Επιχειρήσεων & Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ), ο οποίος δρα ως «πρωτεργάτης στο ξήλωμα κάθε εργασιακού δικαιώματος» και προειδοποιούν πως η υλοποίησή του θα απαντηθεί με την κήρυξη 24ωρης απεργίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΙΥΕ:

«Ο ΣΕΛΠΕ πάνω από τον νόμο, και την εκτελεστική εξουσία

Απαράδεκτη, παράνομη η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή κατ’ εντολή του ΣΕΛΠΕ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων & Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος).

Με ενέργειες του ΣΕΛΠΕ ετοιμάζονται να λειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή 16 Μαΐου, χωρίς κανένας νόμος να επιτρέπει τη λειτουργία τους.

Ο ΣΕΛΠΕ αποφασίζει, ο Υπουργός εκτελεί(!!) λίγες ώρες μετά τη συνεδρίαση του ΣτΕ για τις Κυριακές, για το φωτογραφικό νόμο του Δεκεμβρίου 2019, λίγες ώρες μετά τη συνέντευξη τύπου του Υπουργού Εργασίας και την κατάθεση του νομοσχεδίου – τερατούργημα που ξηλώνει την Κυριακή Αργία, το 8ωρο και όλα τα εργατικά δικαιώματα.

Σήμερα ο ΣΕΛΠΕ καλεί τα μέλη του να λειτουργήσουν τα καταστήματά τους, θέλοντας να γίνει πρωτεργάτης στο ξήλωμα κάθε εργασιακού δικαιώματος, κάθε έννοιας κοινωνικής ευθύνης, σταθερός στη στάση του για ισοπέδωση των εργαζομένων, της ελληνικής οικονομίας και της κοινωνίας.

Σε περίπτωση υλοποίησης του σχεδίου αυτού για την Κυριακή 16 Μαΐου:

Καλούμε τα σωματεία μέλη μας και τα εργατικά κέντρα της χώρας να κηρύξουν 24ωρη απεργία, λόγω της γνωστής αδυναμίας της ΟΙΥΕ, να συνεπικουρήσουν στη μακρόχρονη μάχη που δίνει η ΟΙΥΕ και τα σωματεία μέλη της για την Κυριακή Αργία.
Καλούμε επίσης, τους καταναλωτές να γυρίσουν την πλάτη στις ορέξεις των μεγάλων αλυσίδων και των πολυεθνικών για την κατάργηση της Κυριακής Αργίας.

ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ!».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα