Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΔιεθνές συνέδριο: «Το μέλλον της Ευρωπαϊκής ενοποίησης: Προκλήσεις και ευκαιρίες για τη...

Διεθνές συνέδριο: «Το μέλλον της Ευρωπαϊκής ενοποίησης: Προκλήσεις και ευκαιρίες για τη δημοκρατία στην Ευρώπη εν όψει των Ευρωεκλογών του 2024»

Tο Διεθνές Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ “European Studies” (ESIS) σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Τορίνο, τη Νομική Σχολή του ΑΠΘ και το Κέντρο Μελέτης της Πολιτικής (Cevipol) του Université Libre de Bruxelles (U.L.B.), διοργανώνει διεθνές συνέδριο για το μέλλον της ευρωπαϊκής ενοποίησης εν όψει των επερχόμενων ευρωεκλογών (“The Future of European Integration: Challenges and Opportunities for the European Democracy ahead of the 2024 EP elections”).

Σκοπός του διήμερου συνεδρίου είναι να προσφέρει μια ουσιαστική ανάλυση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η ΕΕ μπροστά στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και του ρόλου της ευρωπαϊκής ενοποίησης ως μοντέλου για τον υπόλοιπο κόσμο, καθώς και να διερευνήσει τις ευκαιρίες που μπορεί να γεννήσει μια επανεξέταση του ρόλου της δημοκρατίας στην Ευρώπη.

Το συνέδριο θα τιμήσουν με την παρουσία τους πάνω από τριάντα διακεκριμένοι ομιλητές και ομιλήτριες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο κ. Λουκάς Τσούκαλης, Ομότιμος Καθηγητήςτου Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και καθηγητής του Πανεπιστημίου Sciences Po του Παρισιού.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο ΙΙ, Κτήριο ΚΕΔΕΑ (οδός Γ’ Σεπτεμβρίου), ΑΠΘ, στις 15-16 Μαΐου 2024 και είναι ανοιχτό σε ακαδημαϊκούς, φοιτητές/τριες και στο ευρύτερο κοινό.

Η γλώσσα του συνεδρίου είναι τα αγγλικά.

Οι εισηγήσεις των ομιλητών θα δημοσιευτούν σε συλλογικό τόμο μετά το τέλος των εργασιών του διημέρου. Επισυνάπτεται το πρόγραμμα του συνεδρίου.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://ma-europeanstudies.polsci.auth.gr/en/international-conference-the-future-of-european-integration-challenges-and-opportunities-for-the-european-democracy-ahead-of-the-2024-ep-elections-15-16-may-kedea-hall-ii/

Επικοινωνία

Γιάννης Παπαγεωργίου, καθηγητής                   +30 6972308956

Γιώργος Ανδρέου, αναπληρωτής καθηγητής       +30 6973339308

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα