Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου, 2022
ΑρχικήΚοινωνίαΥποχρεωτική η τήρηση αλυσίδων στα ΙΧ - Όσα θα αλλάξουν στα όρια...

Υποχρεωτική η τήρηση αλυσίδων στα ΙΧ – Όσα θα αλλάξουν στα όρια ταχύτητας

.

Υποχρεωτικά εφοδιασμένα με αλυσίδες τα οχήματά τους αναμένεται να είναι τα οχήματα από Οκτώβριο έως και Απρίλιο.

Ειδικότερα, ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος ανακοίνωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 την υπογραφή υπουργικής απόφασης που αναφέρει ότι από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο όλοι οι οδηγοί θα πρέπει να έχουν στο όχημά τους αλυσίδες, χιονοκουβέρτες ή να φέρουν χιονολάστιχα.

Ανακοίνωσε επίσης ότι η τοποθέτηση αντιολισθητικών αλυσίδων θα γίνει υποχρεωτικό μάθημα για τους υποψήφιους οδηγούς και μάλιστα θα εξετάζονται δειγματοληπτικά. Ο υφυπουργός εκτίμησε ότι η απόφαση θα ισχύσει από τον ερχόμενο Οκτώβριο, καθώς χρειάζεται ένα διάστημα μέχρι να δημοσιοποιηθεί.

Για τον νέο ΚΟΚ

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού θα έχει δοθεί στη δημοσιότητα ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας, που θα τεθεί σε διαβούλευση. Εκτίμησε σχετικά ότι μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα έχει τεθεί σε λειτουργία και σημείωσε ότι θα πλησιάζει την πραγματικότητα χωρίς εκπτώσεις στην ασφάλεια.Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, θα μειωθούν τα όρια ταχύτητας στις πόλεις και θα αυξηθούν σε κάποια σημεία των εθνικών οδών.Αναφερόμενος στα υδατοδρόμια, εκτίμησε ότι ενδεχομένως μέσα στο καλοκαίρι να έχουν τεθεί σε πιλοτική λειτουργία τα υδατοδρόμια στο Ιόνιο.

 

 Διαβάστε Ακόμα