Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΟμάδα πολιτών άλλαξε την εικόνα του λοφίσκου της Τούμπας (ΦΩΤΟ)

Ομάδα πολιτών άλλαξε την εικόνα του λοφίσκου της Τούμπας (ΦΩΤΟ)

Η ομάδα Open School 5 – Ανοικτό Σχολείο 5, άλλαξε την εικόνα γεοτονιάς της Τούμπας, κάνοντας εργασίες καθαρισμού του σημείου.

Ο λόφος της Τούμπας αποτελεί αρχαιολογικό χώρο, καθώς η αρχαιολογική έρευνα αποκάλυψε ένα πόλισμα της περιοχής που αποτελεί τούμπα πολλών φάσεων οικοδόμησης, όπου η παλαιότερη από αυτή τοποθετείται χρονικά στην στα τέλη της πρώϊμης Εποχής του Χαλκού (2200 π.Χ.). Η θέση του οικισμού φαίνεται να εγκαταλείφθηκε, μετά την ίδρυση της Θεσσαλονίκης από τον Κάσσανδρο το 315 π.Χ. Η περιοχή της Τούμπας πήρε το όνομά της από τον ομώνυμο λόφο της Τούμπας, που βρίσκεται τοποθετημένος στα βορειοδυτικά της περιοχής, στα όριά της με τη σημερινή δημοτική κοινότητα της Τριανδρίας και δίπλα από το ομώνυμο ρέμα της.

Όπως αναφέρουν και σχετική ανάρτηση στο Facebook, ”mια υπέροχη μέρα για την ομάδα του Open School και για τη γειτονιά μας. Αυτά τα δύο άλλωστε, πέντε χρόνια τώρα πάνε όλο και περισσότερο μαζί.Μοιράσαμε flyer, ενημερώσαμε περαστικούς, καθαρίσαμε από σκουπίδια την περιοχή της Τουμπίτσας, ξεχορταριάσαμε ένα σημείο για να απολαμβάνουν τη θέα -έστω και λίγοι- από εκεί αντί για τις λαμαρίνες της ανασκαφής, βάψαμε σκαλοπάτια, ανοίξαμε πανό και ζωγραφίσαμε το σύνθημα ΜΙΑ ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΜΠΙΤΣΑ.Το κυριότερο όμως γεγονός του πρωινού ήταν η αυτοψία-επιλογή του σημείου τοποθέτησης της πινακίδας από τον Αντιδήμαρχο κο.Κυριζίδη και συνεργάτες του”.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροιΜπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται, δέντρο, εξωτερικοί χώροι και κείμενο που λέει "REDMI NOTE 6 PRO MI DUAL CAMERA"

Μπορεί να είναι εικόνα στέκεται και εξωτερικοί χώροιΜπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται, εξωτερικοί χώροι και κείμενο που λέει "REDMI NOTE 6 PRO MI MIDUALCA DUAL"

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, άτομα που στέκονται, εξωτερικοί χώροι και κείμενο που λέει "CHIEMSEE EUTDOOR REDMINOTE PRO MIDUAL CAMERA"

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα