Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΓυναίκαΠώς το αλάτι της θάλασσας βλάπτει τα μαλλιά μας

Πώς το αλάτι της θάλασσας βλάπτει τα μαλλιά μας

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το αλάτι της θάλασσας ταλαιπωρεί την τρίχα. Τι συμβαίνει και τι μπορούμε να κάνουμε;

Το καλοκαίρι πάντα επιφυλάσσει μία σειρά από προκλήσεις για τα μαλλιά μας και τη φροντίδα τους. Μία από αυτές είναι το αλάτι της θάλασσας, τονίζουν οι ειδικοί. Κι όμως, ο συνδυασμός του θαλασσινού νερού και του φυσικού στεγνώματος των μαλλιών μας από τον αέρα, δημιουργεί έναν υπέροχο φυσικό κυματισμό, αυτό που αποκαλούμε συνήθως beach waves. Ενα απλό αλλά εντυπωσιακό λουκ που υιοθετούν ακόμα και οι stars στο κόκκινο χαλί και το οποίο ταυτίζεται με τις πιο πετυχημένες καλοκαιρινές μας εμφανίσεις. Μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που προσπαθούμε να το αναπαράγουμε και σπίτι με τη βοήθεια των κατάλληλων προϊόντων styling. Ωστόσο, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το αλάτι αποτελεί και έναν παράγοντα που ταλαιπωρεί την τρίχα, σύμφωνα με το Vita.gr.

Πώς το αλάτι της θάλασσας βλάπτει τα μαλλιά μας

Το αλάτι έχει την ιδιότητα να ανασηκώνει τα λέπια της τρίχας, τα οποία λειτουργούν ως ασπίδα για την υγεία της. Όταν αυτά ανοίγουν, τότε εξατμίζεται όλη η υγρασία που βρίσκεται στο εσωτερικό της. Το αποτέλεσμα είναι τα μαλλιά μας να αποκτούν άγρια υφή, να φριζάρουν πιο έντονα. Παράλληλα μπλέκονται εύκολα, σπάνε και εμφανίζουν ψαλίδα. Και όχι μόνο αυτό, αλλά χάνουν τη φυσική τους λάμψη ενώ αν είναι βαμμένα, το έντονο χρώμα τους.

Τι κάνουμε

Αν θέλουμε να διατηρούμε όμορφα, ευκολοχτένιστα, απαλά και υγιή τα μαλλιά μας το καλοκαίρι, καλό είναι να έχουμε υπόψη μας μερικά πολύ απλά, βασικά tips.

* Πριν μπούμε στη θάλασσα, εφαρμόζουμε ένα leave in conditioner με αντηλιακά φίλτρα. Η σύνθεση θα σφραγίσει τα λέπια της τρίχας, έτσι ώστε ούτε το αλάτι ούτε η ηλιακή ακτινοβολία να εισχωρήσουν στο εσωτερικό τους.

* Μετά το κολύμπι, ξεπλένουμε κατευθείαν το αλάτι από τα μαλλιά. Αν δεν υπάρχει κάποια ντουζιέρα στην παραλία, φροντίζουμε να έχουμε στην τσάντα θαλάσσης ένα επιπλέον παγούρι με νερό για να το απομακρύνουμε.

* Προαιρετικά, αν έχουμε μακριά μαλλιά, τα πιάνουμε σε ένα σινιόν, ώστε να αποφύγουμε το μπέρδεμα.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα