Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΓυναίκαΜήπως πλένετε το πρόσωπό σας περισσότερο απ’ όσο χρειάζεται;

Μήπως πλένετε το πρόσωπό σας περισσότερο απ’ όσο χρειάζεται;

Στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης του δέρματος, το πλύσιμο του προσώπου είναι must. Μήπως, όμως, το πλένουμε παραπάνω απ’ όσο πρέπει;

Όποιος κι αν είναι ο τύπος του δέρματός μας, πρέπει να το πλένουμε σίγουρα μια φορά την ημέρα και συγκεκριμένα το βράδυ, προκειμένου να αφαιρέσουμε ίχνη make-up, ρύπων, λιπαρότητας κ.ο.κ. από όλη την ημέρα. Το αν θα πρέπει να το καθαρίσουμε ξανά το πρωί αποτελεί αντικείμενο διαφωνιών μεταξύ ορισμένων skin experts, καθώς πολλοί υποστηρίζουν ότι αφενός δεν υπάρχει κάτι να αφαιρεθεί το πρωί, αφού το πλύναμε το βράδυ και δεν υπάρχουν πια ίχνη make-up ή αντιηλιακού, ενώ η φυσική λιπαρότητα που παράγεται από το δέρμα μας κάνει καλό, καθώς μας παρέχει μια πρώτη άμυνα έναντι των εξωτερικών παραγόντων.

Από την άλλη, υπάρχουν ειδικοί που θεωρούν ότι το πλύσιμο και το πρωί αφαιρεί παράγοντες στους οποίους εκτίθεται το δέρμα μας 24/7, ακόμη κι όταν κοιμόμαστε, όπως ερεθιστικούς παράγοντες που μπορεί να συσσωρεύονται στη μαξιλαροθήκη μας. Ωστόσο, ό μόνος λόγος να πλύνετε το πρόσωπό σας πάνω από 2 φορές την ημέρα, είναι όταν κάνετε μπάνιο στη θάλασσα και πρέπει να αφαιρέσετε το αλάτι.

Τι πρέπει να κάνετε; Αν αισθάνεστε το δέρμα σας ξηρό το πρωί, μην το πλύνετε και προτιμήστε κάποιο face oil.

Αν το δέρμα σας είναι σφιχτό και ξηρό, ακόμη και με σημεία ερυθρότητας, τότε σίγουρα το έχετε παρακάνει και πιθανόν να χρησιμοποιείτε κάποιο καθαριστικό που είναι σκληρό με το δέρμα σας, κάτι που συμβαίνει συχνά με όσους έχουν ακμή. Στην πραγματικότητα, όμως, αν χρησιμοποιούμε προϊόντα που ξηραίνουν το δέρμα μας, τότε αυτό προσπαθεί να παράγει περισσότερα έλαια.

Σε αυτή την περίπτωση, ίσως χρειάζεστε ένα καθαριστικό προσώπου που κάνει και απολέπιση, για να κρατήσει τους πόρους καθαρούς, χωρίς να «κλέψει» τη φυσική υγρασία του δέρματος.

Αν αισθάνεστε ότι το έχετε παρακάνει με τον καθαρισμό του προσώπου σας, το κλειδί είναι να του δώσετε χρόνο να επιδιορθωθεί μόνο του. Δοκιμάστε για μερικές ημέρες να μην χρησιμοποιείτε τίποτα στο δέρμα σας ή να προτιμήσετε μόνο ένα απαλό καθαριστικό λάδι που δεν παρεμβαίνει στη φυσική λιπαρότητα.

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε φόρμουλες με αιθέρια έλαια, όπως το tea tree oil ή το peppermint oil, που μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό σε αυτές τις περιπτώσεις. Βραχυπρόθεσμα, πάντως, όταν το δέρμα σας είναι ξηρό και σφιχτό από τον υπερβολικό καθαρισμό, ένα leave-on προϊόν, όπως ένα face oil μπορεί να βοηθήσει.

Πηγή: clickatlife.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα