Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΓυναίκαΚαθαρισμός προσώπου: Οι απλοί κανόνες για να γίνει σωστά

Καθαρισμός προσώπου: Οι απλοί κανόνες για να γίνει σωστά

Μοιάζει σαν ένα από τις πιο απλά πράγματα στον κόσμο. Αλλά το πλύσιμο του προσώπου απαιτεί χρόνο και προσοχή και αν το κάνετε με τον σωστό τρόπο θα μπορούσε να κάνει πραγματική διαφορά στο δέρμα σας.

“Πολλοί πιστεύουν ότι κ καθαρισμός προσώπου γίνεται για να βγει το μακιγιάζ, ή όταν απλά το δέρμα φαίνεται βρώμικο. Στην πραγματικότητα, συνιστάται να πλένετε το πρόσωπό σας δύο φορές την ημέρα”, λέει η δρ. Jennifer Haley, πιστοποιημένη δερματολόγος από το Scottsdale της Αριζόνα. Ανεξάρτητα από τον τύπο και την υφή του δέρματός σας, η δρ. Haley τονίζει ότι ο σωστός καθαρισμός προσώπου ειδικά το βράδυ είναι ιδιαίτερα σημαντικός.

Διαβάστε κι εδώ: Πώς να διαλέξουμε το σωστό αντηλιακό

Οι βασικές συμβουλές των δερματολόγων για το πώς γίνεται σωστά ο καθαρισμός προσώπου

Αφαιρέστε πρώτα όλο το μακιγιάζ σας σωστά
Χρησιμοποιήστε ένα απαλό ντεμακιγιάζ πριν ξεκινήσετε τον πραγματικό καθαρισμό προσώπου, ειδικά πριν τον ύπνο. “Οι πόροι χρησιμοποιούνται για την απομάκρυνση των τοξινών κατά τη διάρκεια της νύχτας και εάν είναι φραγμένοι, όλες οι ουσίες που πρέπει να αποβληθούν θα συσσωρευτούν κάτω από την επιδερμίδα”, λέει η δρ. Haley.

Μην χρησιμοποιείτε ένα γενικό σαπούνι σε πλάκα
Εκτός εάν είναι ειδικά σχεδιασμένα για το πρόσωπο, τα σαπούνια σε πλάκα για τριβή στα χέρια μπορούν να αλλάξουν την ισορροπία pH του δέρματος. Αυτό συμβάλλει στην ανάπτυξη περισσότερων βακτηρίων και ζυμομυκήτων.

Διαβάστε κι εδώ: Night care: Τι πρέπει να κάνουμε το βράδυ για να ξυπνάμε λαμπερές το πρωί

Ο καθαρισμός προσώπου δεν σταματάει στο… πηγούνι
Το σαγόνι και ο λαιμός σας είναι επιρρεπείς περιοχές στην συσσώρευση βρωμιάς και υπολειμμάτων. Και χρειάζονται επίσης φροντίδα καθαρισμού.Όταν κάνετε ένα μασάζ καθαρισμού στο πρόσωπό σας, τρίψτε απαλά με τα δάχτυλά σας στον λαιμό με μια ανοδική κίνηση για να ενεργοποιήσετε την κυκλοφορία και να ενθαρρύνετε το δέρμα σας να παραμείνει σφιχτό και φυσικά ανορθωμένο.

Χρησιμοποιείτε πάντα την προτεινόμενη ποσότητα καθαριστικού
Εάν αναρωτιέστε γιατί το καθαριστικό σας δεν λειτουργεί όπως αναφέρεται στην ετικέτα (ή όπως διαφημίζεται), ελέγξτε πόση ποσότητα χρησιμοποιείτε.

Διαβάστε κι εδώ: Μυστικά για πυκνά και λαμπερά μαλλιά

Μην κάνετε υπερβολική απολέπιση
Το δέρμα σας έχει ένα φυσικό φράγμα που το προστατεύει και το βοηθά να διατηρεί την υγρασία του. Αν και η χρήση ενός scrub ή ενός καθαριστικού με χάντρες μπορεί να το κάνει να απαλό την πρώτη μέρα, αν τρίβετε πολύ σκληρά, ή το χρησιμοποιείτε πολύ συχνά, θα βλάψετε το εξωτερικό στρώμα του δέρματος.

Ολοκληρώστε με ένα toner
Αν και τυπικά δεν είναι μέρος στον καθαρισμό του προσώπου, πολλοί συχνά υποτιμούν την σημασία του: την εξισορρόπηση της επιδερμίδας.Τα toner είναι ελαφριές, υγρές φόρμουλες που χρησιμοποιήθηκαν αρχικά για την επαναφορά του pH του δέρματος, ώστε να μπορεί να προστατευτεί από βακτήρια και βλάβες.

Διαγωνισμός από το Seleo.gr & το Ethereals.gr

Μια τυχερή ή ένας τυχερός θα κερδίσει ένα υπέροχο σετ δώρου με προϊόντα περιποίησης σε ένα πρακτικό νεσεσέρ.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω post.

Βρείτε στο Ethereals.gr προϊόντα περιποίησης προσώπου κατάλληλα για τις ανάγκες της επιδερμίδας σας.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα