Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπιστήμηΕρευνητές βρήκαν μέθοδο για την παρασκευή του τέλειου εσπρέσσο

Ερευνητές βρήκαν μέθοδο για την παρασκευή του τέλειου εσπρέσσο

Το “κόλπο” για την παρασκευή τέλειου εσπρέσο ισχυρίζεται πως βρήκε ομάδα επιστημόνων  καθώς φαίνεται να ανακάλυψε ένα μυστικό συστατικό.

Αναλυτικότερα το μυστικό για τον τέλειο εσπρέσο φαίνεται να βρίσκεται πριν καν αρχίσει η άλεση του, με τους ερευνητές να ανακαλύπτουν, ότι όταν προστίθεται μια δόση νερού  στους κόκκους καφέ πριν, από τη διαδικασία άλεσης δημιουργείται ένας πιο γευστικός εσπρέσο. Συγκεκριμένα όταν ο καφές αλέθεται, η τριβή μεταξύ των κόκκων δημιουργεί ηλεκτρισμό, προκαλώντας τη συσσώρευση σωματιδίων στον μύλο. Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα η προσθήκη νερού σε αυτή τη διαδικασία μειώνει την παραγόμενη ενέργεια, με αποτέλεσμα λιγότερα απόβλητα καφέ και πιο δυνατές γεύσεις στον εσπρέσο.

Ακόμα οι επιστήμονες ανακάλυψαν αλλαγές στον τρόπο παρασκευής του εσπρέσο όταν συνδυάζουν νερό με διαφορετικές μεθόδους άλεσης. Με βάση την μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Matter και διερεύνησε επίσης πώς ο ηλεκτρισμός επηρεάζει την γεύση του εσπρέσο. Μάλιστα οι ερευνητές ένωσαν τις δυνάμεις τους με εμπειρογνώμονες των ηφαιστείων που εξετάζουν τη σχετική ηλεκτρική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια των εκρήξεων, μια διαδικασία που λένε πως είναι παρόμοια με την παρασκευή καφέ. Κατά την ερευνητική διαδικασία οι ερευνητές μέτρησαν διαφορετικούς τύπους κόκκων καφέ για εσπρέσο, λαμβάνοντας υπόψη τη χώρα προέλευσης και τα χρώματα του καβουρδισμένου καφέ, σημειώνοντας τις μεθόδους επεξεργασίας του καφέ και υπολογίζοντας αν ο καφές είναι πλυμένος, ντεκαφεϊνέ ή φυσικός, ενώ όπως διαπιστώθηκε, δεν επηρέαζε την ποσότητα της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας. Το επόμενο βήμα των ερευνητών είναι να σπάσουν τον κώδικα προκειμένου να δημιουργήσουν τον τέλειο καφέ.

Πηγή:xronos.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα