Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕπιστήμηΕξαδάκτυλος: Η απόφαση της επιτροπής ήταν για δύο self test την εβδομάδα...

Εξαδάκτυλος: Η απόφαση της επιτροπής ήταν για δύο self test την εβδομάδα στους μαθητές

Στην αποκάλυψη πως η επιτροπή των Λοιμωξιολόγων εισηγήθηκε δυο self test την εβδομάδα και όχι ένα που ισχύει από σήμερα για τους μαθητές όλων των βαθμίδων προέβη ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Κυβερνητική είναι όπως φαίνεται η απόφαση να υποβάλλονται σε ένα self test την εβδομάδα – και όχι δύο όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα – οι μαθητές όλων των βαθμίδων και όχι της επιτροπής λοιμωξιολόγων όπως θα έπρεπε.

Αυτό τουλάχιστον αποκάλυψε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Η δική μας απόφαση ήταν για δύο τεστ την εβδομάδα. Αρχικά μάλιστα λέγαμε για ένα self test και ένα rapid», είπε και τόνισε πως «όσο περισσότερα τεστ κάνουμε, τόσο καλύτερα».

Για την κυκλοφορία μετά τις 12.30 τόνισε ότι εξετάζεται ο τρόπος για τη μετάβαση σε μια ζωή χωρίς περιορισμούς με ασφάλεια. «Σε αυτό το πλαίσιο κάνουμε συνεχώς αναθεωρήσεις» τόνισε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Για το ενδεχόμενο να υπάρξει νέο lockdown στο μέλλον είπε: «Απευχόμαστε να χρειαστεί να προτείνουμε νέους περιορισμούς, γι αυτό κάνουμε έκκληση στους ανθρώπους να προσέχουν».

Για το άνοιγμα του τουρισμού έκανε λόγο για «άσκηση ισορροπίας». «Για να λυθεί επιτυχώς αυτή η εξίσωση χρειάζεται η βοήθεια όλων ως προς την τήρηση των μέτρων» σημείωσε.

Ως προς τις μεταλλάξεις τόνισε ότι τα εμβόλια αντιμετωπίζουν όλες τις γνωστές μεταλλάξεις έως τώρα, ενώ εξέφρασε την ανησυχία τους για τις μεγάλες συγκεντρώσεις.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα