Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕκπαίδευση - ΠαιδείαΦεστιβάλ “Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη” από το ΠΑ.ΜΑΚ.

Φεστιβάλ “Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη” από το ΠΑ.ΜΑΚ.

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται το φεστιβάλ με τίτλο “Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη” από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας από τις 3 μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου 2023.

Πρόκειται ένα Διεθνές φεστιβάλ – θεσμό του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που λειτουργεί με σκοπό του είναι η υποστήριξη των ατόμων με αναπηρία μέσω της συμμετοχής τους σε πολιτιστικές εκδηλώσεις με οποιονδήποτε ρόλο επιθυμούν, ως ηθοποιοί, σκηνοθέτες, εθελοντές ή απλά ως θεατές. Κύριο στόχο του αποτελεί η ανάδειξη της τέχνης μέσα από την οπτική της αναπηρίας.

Στο Διαγωνιστικό Τμήμα των ταινιών, από τις 976 ταινίες όλων των ειδών που υποβλήθηκαν μέσω filmfreeway από όλο τον κόσμο, επιλέχθηκαν 112 ταινίες με θεματικές να είναι, ο αυτοπροσδιορισμός, η αναπηρία και η τέχνη, οι οικογενειακές σχέσεις, η κοινότητα των κωφών, οι πτυχές της ζωής, οι διαφορετικότητες καθώς και Αναπηρία και αθλητισμός. Σε αυτό περιλαμβάνονται προβολές ταινιών, ελληνικών και ξένων παραγωγών, μουσικές παραστάσεις, αθλητικές εκδηλώσεις και δράσεις.

Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν διά ζώσης στο Αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στις 3,4,5,8 9/12. Για πρώτη φορά φέτος υπάρχει συνεργασία με την πλατφόρμα Filmocracy, μέσω της οποίας οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν online προβολές στις 6 και 7/12 καθώς και on στο διάστημα 2 με 10/12/2023.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα