Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕκπαίδευση - ΠαιδείαΠανελλήνιες 2022: Τι οφέλη μπορεί να προσφέρει η μαύρη σοκολάτα σε σένα...

Πανελλήνιες 2022: Τι οφέλη μπορεί να προσφέρει η μαύρη σοκολάτα σε σένα που μελετάς

Εσείς το ξέρατε ότι όλες οι χώρες που έχουν μεγάλη κατανάλωση σοκολάτας έχουν και τους περισσότερους νομπελίστες; Τυχαίο; Δεν νομίζω.Έτσι τουλάχιστον μας λέει και μια μελέτη που Harvard που ερεύνησε τα οφέλη των ατόμων που τρώνε σοκολάτα όταν διαβάζουν. Νομπελίστες δεν ξέρουμε αν θα γίνετε μπορείτε όμως να δοκιμάστε σοκολάτα τώρα αν προετοιμάζεστε για τις πανελλήνιες 2022.

Οκ, ναι και η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός αλατιού στον κόσμο αλλά έχει επίσης και τον μεγαλύτερο πληθυσμό. Αυτό δεν σημαίνει ότι το αλάτι είναι αφροδισιακό. Παρόλα αυτά όμως η σοκολάτα έχει πράγματι αρκετά οφέλη για την υγεία μας και έτσι και αλλιώς είμαστε πολλοί οι …κοιλιόδουλοι εκεί έξω που δεν χρειαζόμαστε καμία δικαιολογία για να φάμε σοκολάτα. Εμείς δεν ξέρουμε πόσο θα φάτε αλλά βρήκαμε τους λόγους που κάνει καλό σε…μικρές ποσότητες( η μαύρη σοκολάτα).

Το πρώτο καλό πράγμα που κάνει η σοκολάτα είναι να βελτιώνει την ικανότητά μας να εστιάζουμε και να συγκρατούμε πληροφορίες. Αυτό που θα έκανες σε 6 ώρες το κάνεις 3. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Frontiers of Nutrition, στην πραγματικότητα παρατήρησε ότι τα φλαβονοειδή που έχει η μαύρη σοκολάτα έχουν αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες και αυτό είναι μια καλή ένδειξη ότι μπορεί να μας βοηθήσει όταν μελετάμε. Οι επιστήμονες παρατήρησαν επίσης ότι η μνήμη και η συγκέντρωση βελτιώθηκε για δύο ώρες αφού οι νεαροί ενήλικες έφαγαν σοκολάτα. Παρόλα αυτά άλλες μελέτες δεν βρήκαν κάποια συσχέτιση με κάποιο όφελος για την υγεία.

Το πρόβλημα με όλες αυτές τις μελέτες είναι το γεγονός ότι το δείγμα είναι πολύ μικρό. Ο Less S. Berk, ερευνητής από το Πανεπιστήμιο Loma Linda της Καλιφόρνια πραγματοποίησε μια μελέτη γύρω από τις επιδράσεις του κακάο στην εγκεφαλική λειτουργία και ναι όσο περισσότερο κακάο καταναλώνουμε τόσο τα επίπεδα του στρες μειώνονται και τόσο περισσότερο ευτυχισμένοι είμαστε σύμφωνα με όσα παρατήρησε. Η κατάλληλη σοκολάτα για αυτόν τον σκοπό είναι αυτή που έχει τουλάχιστον 70% κακάο.

Η σοκολάτα αυξάνει την πλαστικότητα του εγκεφάλου, το οποίο σημαίνει ότι ο εγκέφαλός σου μπορεί να προσλάβει και άλλες πληροφορίες να τις αποθηκεύσει καταλλήλως και να κάνει πιο γρήγορα συσχετίσεις. Η μαύρη σοκολάτα όμως ε…η άλλη με το γάλα είναι καλή για την ψυχή.

Η σοκολάτα γάλακτος έχει χαμηλά επίπεδα φλαβονοειδών. Στην πραγματικότητα όσο πιο μαύρη είναι η σοκολάτα τόσο πιο υψηλή περιεκτικότητα σε βούτυρο κακάο έχει και τόσο καλύτερη για την υγεία μας είναι. Παρόλα αυτά είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι η σοκολάτα περιέχει αρκετή ζάχαρη και η ζάχαρη δεν κάνει καλό. Για αυτό πρέπει να έχει κανείς κατά νου να τρώει ισορροπημένα και να καταναλώνει φρούτα και λαχανικά.

Εξάλλου υπάρχει λόγος που νιώθουμε εφορία όταν τρώμε σοκολάτα καθώς ερεθίζει τον εγκέφαλο μας για να παράγει ενδορφίνες, τις ορμόνες της αγάπης. Η σοκολάτα επίσης μειώνει το στρες και όταν κανείς είναι πιο ευτυχισμένος είναι πιο χαλαρός και έτσι μπορεί να μελετήσει είτε για τις πανελλήνιες είτε για οτιδήποτε άλλο επιθυμεί.

Η σοκολάτα επίσης είναι μια καλή πηγή μαγνησίου, το οποίο στερούνται πολλοί άνθρωποι όπως ισχυρίζονται πολλοί διατροφολόγοι σήμερα. Το μαγνήσιο βοηθά το σώμα μας να ρυθμίζει το στρες και μας κρατάει ήρεμους και ευτυχισμένους…

Ας μην το παρακάνουμε όμως γιατί η διατροφή μας χρειάζεται ισορροπία σε κάθε περίπτωση.

Με πληροφορίες από https://medium.com και healthline.com/news4health.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα