Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕκπαίδευση - ΠαιδείαΜε SMS θα μάθουν τις βαθμολογίες τους οι υποψήφιοι

Με SMS θα μάθουν τις βαθμολογίες τους οι υποψήφιοι

Οι Πανελλήνιες 2021 ολοκληρώθηκαν χθες για τους υποψήφιους των ΓΕΛ, ολοκληρώνονται για αυτούς των ΕΠΑΛ και έπονται τα ειδικά μαθήματα. Είναι φυσικό πλέον οι υποψήφιοι να σκέφτονται την βαθμολογία των γραπτών τους που θα κρίνει την είσοδό τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Φέτος για πρώτη φορά οι υποψήφιοι θα μάθουν τα αποτελέσματα με SMS στο κινητό τους κάτι το οποίο ενδέχεται να γίνει μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Τέλος Ιουλίου θα γίνει η κατάθεση των μηχανογραφικών και τον Αύγουστο θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής.

Φέτος ειδικά οι μαθητές εφόσον το θελήσουν θα μπορέσουν να συμπληρώσουν και παράλληλο μηχανογραφικό ώστε να εισαχθούν σε κάποιο ΙΕΚ και να φοιτήσουν σε ειδικότητα της επιλογής τους.

Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής ανά τμήμα θα διαμορφωθεί και θα ανακοινωθεί από το υπουργείο Παιδείας μετά την έκδοση των βαθμολογικών επιδόσεων των υποψηφίων των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Σημειώνεται πως ο συνολικός αριθμός εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, ανέρχεται σε 77.415, μειωμένος κατά 550 θέσεις σε σχέση με πέρυσι.

Αύξηση θέσεων σημειώνεται στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και σε Τμήματα «με αναμενόμενη αύξηση της απορρόφησης των αποφοίτων τους από την αγορά εργασίας», όπως π.χ. στα Τμήματα Επιστημών Αγωγής στην Πρώιμη και Παιδική Ηλικία, στα Τμήματα Νηπιαγωγών, στα Τμήματα Πληροφορικής, στην Κτηνιατρική, επισημαίνει το υπουργείο.

Η μεγαλύτερη μείωση καταγράφεται στο Πανεπιστήμιο Πατρών, από 7.020 πέρυσι στις 6.283 θέσεις, λόγω συγχωνεύσεων τμημάτων του.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα